Житель Бучача закликав повалити конституційний лад та захопити державну владу

Опубліковано:
20 Березня, 2024

Бучацький районний суд виніс вирок із позбавлення волі на термін трьох років з конфіскацією майна, яке є приватною власністю обвинуваченого, за звинуваченням у публічних закликах до насильницької зміни, повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Про це інформує пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Суд у апеляційній інстанції підтвердив рішення суду першої інстанції.

Прокурор підтвердив у суді, що житель міста Бучач з листопада 2019 року по липень 2020 року виступав на своїй сторінці у Facebook із закликами до насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні. Також у своїх публікаціях він закликав до вбивства чиновників та правоохоронців. Він вважав, що йому не надано вичерпних зусиль для розшуку його автомобіля, який, за його словами, був викрадений 23 січня 2017 року.

Чоловіка засудили за частиною 3 статті 109 Кримінального кодексу України. Він проведе 3 роки за ґратами згідно з рішенням суду.

Вирок вже набрав законної сили.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: