Варшава виділяє 30 мільйонів євро на бомбосховища з прицілом на агресивного Путіна

Опубліковано:
17 Березня, 2024

Мер Варшави оголосив у середу про новий план виділення 117 мільйонів злотих (27 мільйонів євро) на будівництво бомбосховищ та інших заходів безпеки протягом наступних двох-трьох років.

Цей крок стався після того, як президент Росії Володимир Путін, який веде повну війну в сусідній Україні, хвалився, що він «готовий» до ядерної війни.

Бомбосховища є частиною стратегії Варшави на найближчі роки «зробити найбільш значні інвестиції, які дозволять нам підготуватися до будь-яких подій», сказав мер Рафал Тшасковскі.

Недавній аудит бомбосховищ у Польщі показав, що менше 4 відсотків населення країни мають доступ до захисних приміщень у разі бомбардування. У звіті додається, що у притулках також відсутні основні правила, технічні характеристики та обладнання.

Серед місць у місті, які пропонують використовувати як бомбосховища, – підземні паркінги та станції метро. Загалом під притулки можна було б перепрофілювати 7 мільйонів квадратних метрів у Варшаві, сказав мер. Коли Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну в 2022 році, Київ застосував подібну тактику, приховавши 15 000 своїх громадян у своїй системі метро з 52 станцій.

Нова програма «Варшава захищає» передбачає оснащення притулків електрикою та водою. Тшасковскі також сказав, що частина плану полягає в тому, щоб допомогти лікарням підготуватися до небезпеки та навчити громадян реагувати в надзвичайних ситуаціях.

Тим часом інші країни, які мають спільний кордон з Україною, посилили безпеку після початку тотальної війни Путіна. Після того, як у Румунії знайшли уламки безпілотників, країна почала будувати бомбосховища біля кордону з Україною.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: