У Верховній Раді продовжується чергова серія марлезонського балету щодо прийняття закону про мобілізацію. В той час, коли москвини продовжують нарощувати мобілізаційний ресурс, а за деякими даними, їх кількість становить від 170 до 400 тисяч силовиків.

На жаль, в Україні ще не прийнятий закон про мобілізацію. Цей закон і не був внесений Верховним Головнокомандувачем, який зняв з себе відповідальність за прийняття рішень, хоча це його прямий обов’язок. А внесений Кабінетом Міністрів законопроєкт, не має політичного обличчя. Іноді таких міністрів називають “терпілами”, бо рішення приймаються на вулиці Банковій, а підписуються на Грушевського. Вони повинні розуміти, що за ці підписи нести кримінальну відповідальність буде Кабінет Міністрів, а не Кабінет Єрмака.

У Верховній Раді також «танцюють на граблях», не створюючи справедливої мобілізації. Багато питань, пов’язаних з тим, що пропонують дозволити в законі, наприклад, броню, коли зарплата велика і тим можеш відкупитися тощо. А також звільняти засуджених і брати їх на фронт та багато інших речей. Я ще раз підкреслюю, що українська мобілізація повинна бути справедливою.

Нагадую принципи справедливої мобілізації:

1. Мобілізованими мають бути поліціянти, які складали присягу на вірність українському народу, і мають первинні навички військової підготовки. Їх можна замінити або пенсіонерами 55+, які працюватимуть в оперативній і слідчій роботі, або хлопцями та дівчатами, які отримали поранення в боях – тобто третя й друга групи інвалідності. Вони можуть ефективно замінити патрульну поліцію.

Також можна набрати в патрульну поліцію більше жінок, які б виконували свої обов’язки достатньо ефективно і не шкодили б у боротьбі зі злочинністю та підтримці громадського порядку.

2. Мобілізованими мають бути держслужбовці, які також складали присягу на вірність українському народу. Вони першими мають йти на захист своєї Батьківщини. Їх можна замінити або жінками, або пенсіонерами до 70 років, як це передбачено законом про державну службу. Українці до 70 років можуть працювати на державній службі.

3. Органи управління прикордонними військами, Національна гвардія та Генеральний штаб, який розширився за часів війни у 4 рази. Це також може значно поповнити наші військові сили підготовленим офіцерським складом.

4. Наступне питання – це офіцери запасу. Я впевнений, що офіцери запасу до 55 років мають працювати в Силах оборони. Ті, хто має гірше здоров’я, може працювати в органах управління або забезпеченні, а бойові здорові офіцери, які працювали у органах управління, можуть спокійно перейти на передову.

5. Потрібно звернути увагу на дітей держслужбовців: політиків і держслужбовців, які знаходяться або в Маямі, або у Відні, і дуже переживають за долю України.

6. Ті, хто знаходиться в резерві зайнятості, тобто безробітні.

І лише після цього слід говорити про мобілізацію людей з реального сектора економіки на фронт. Тоді ця мобілізація, цей закон, буде справедливим і мінімально завдасть шкоди економіці України. Або Верховна Рада готує справедливий закон про мобілізацію, або вона разом з Верховним Головнокомандувачем понесе відповідальність за провал мобілізації.

Але українська нація переможе!

Павло Жебрівський

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: