На Тернопільщині цьогоріч ярих культур посіяли більше на 28 тисяч гектарів

Опубліковано:
15 Березня, 2024

Цьогоріч на Тернопільщині зменшили площу посівів озимих культур, однак збільшили прощі для ярих, – розповів директор обласного департаменту агропромислового розвитку Володимир Стахів.

Менше посіяли в області озимих через особливість погодних умов, зокрема, через низьку вологість. Натомість площі для посіву ярих культур збільшили на 28 тисяч гектарів. На посіви ярих культур цьогоріч відвели 590,3 тисяч гектарів.

“Плануємо засіяти майже 220 тисяч гектарів зерновими й зерново-бобовими. Під технічні цукрові буряки відвели понад 24 тисячі гектарів і щороку ми збільшуємо площу посівів цукрових буряків. Так, торік було засіяно ними 22 тисячі гектарів, а на сьогодні – 24,1 гектара. Як показує досвід, це прибуткова культура. Однак, не можемо бути впевненими, що цього року буде така ж ситуація, адже бачимо, що Європа погодила відтермінування мит на сільгосппродукцію. Разом з тим, три види продукції потрапили в можливе обмеження, зокрема, це яйця, курятина і цукор”, – каже Володимир Стахів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: