Як уникнути великих черг під час проходження кордону

Опубліковано:
15 Березня, 2024

Багато українців під час подорожі за кордон стикаються з проблемою — великі черги на митниці. Часто доводиться чекати декілька годин, доки прикордонники перевірять усі документи, багаж та дадуть дозвіл їхати далі.

Так виходить, що час прибуття, вказаний перевізником, не завжди збігається. Купуючи квиток тут https://prexsell.com/wroclaw/ivano-frankivsk, важливо заздалегідь враховувати цей момент. Є можливість уникнути черг, якщо дізнатися про них більше до подорожі через інтернет.

Яка ситуація на українському кордоні

Найбільше людей хочуть виїхати за кордон або повернутися на великі свята — наприклад, Різдво, Новий рік, Великдень. У ці дні черги найбільші, такий момент потрібно враховувати, плануючи подорож на найближчі дати, особливо якщо передбачено пересадки. Багато черг на кордоні з Польщею, але тут і найбільша кількість пунктів пропуску.

Актуальну інформацію щодо черг зручно побачити на сторінці Facebook «Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон». Дані тут оновлюються кожні три години — достатньо переглянути їх, щоб вибрати найменш завантажений напрямок. Відомості вказують щодо кордонів із країнами ЄС та частково Молдовою.

Як уникнути затримок під час проходження митниці

Щоб не було зайвих проблем, важливо заздалегідь уточнити інформацію щодо заборони на ввезення тих або інших харчових продуктів, кількості цигарок, алкоголю тощо. Черги часто виникають через те, що туристи не мають із собою потрібних документів для перетину кордону. 

Українцям знадобляться:

  • закордонний біометричний паспорт або звичайний із чинною візою;
  • посвідчення водія та технічний паспорт на авто — якщо ви подорожуєте власним транспортом;
  • для дитини — також біометричний паспорт або віза;
  • для автомобіля — Зелена картка (міжнародна страховка).

Важливий момент — біометричний паспорт має бути чинним. Якщо під час перебування за кордоном термін його дії було вичерпано, громадяни України можуть звернутися до дипломатичних установ і продовжити документ на 5 років.

Переглянути пропозиції перевізників та вибрати найбільш зручні за часом і датою легко на сайті PREXSELL.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: