У громаді на Тернопільщині перше в Україні запроваджують цифровізацію відходів

Опубліковано:
13 Березня, 2024

У Чортківській громаді вперше в Україні запроваджують цифровізацію відходів у навчальних закладах. Долучилися до цього пілотного проєкту представники гімназій, ліцеїв та шкіл громади.

Учасники проєкту повинні на смартфоні зареєструватися у додатку «Greenbin.app», принести чисті та сухі пластикові пляшки, та відсканувати на пляшці QR-код, який видадуть у навчальному закладі, перед тим, як викинути пляшку в урну. Крім того, попередньо кожен заклад був зареєстрований на веб-сайті Greenbin.app і самостійно додав свої визначені потреби. Це можуть бути принтер, ламінатор, маршрутизатор, футбольні м’ячі, компас, карти світу, барометр, набори для бадмінтону та інші речі. Щоб речі зі списку власних потреб, необхідно зібрати певну кількість балів.

«Кожен учасник отримує бали відповідно до того, скільки пляшок він поклав до урни. Бали активуються після того, як працівники комунального підприємства вилучать якісно та правильно підготовлені пляшки. У ліцеї №5 за 3 зібрали 1100 пляшок, це 45 кг пластику, і за це отримали ламінатор. Всього Чортківський ліцей №5 здав 1927 пляшок – це 79 кг пластику, Чортківський ліцей №1 імені Шашкевича – 857 пляшок, це 35 кг. Чортківська гімназія №2 задала 270 пляшок – це 10,5 кг та Горішньовигнанська гімназія – 444 пляшки, а це 17 кг пластику», – розповіли у Чортківській громаді.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: