Допомога побратимам на передовій і в тилу: ветеранський хаб у Тернополі створює громадська організація “РухЗСУ”

Опубліковано:
12 Березня, 2024

Відбулися загальні збори громадської організації «Рух За Справедливу Україну». ГО об’єднала в собі учасників бойових дій, ветеранів, які вже у тилу продовжують боротьбу: допомагають фронту і побратимам у цивільному житті.

Під час зборів представник організації Віталій Мариновський, серед іншого, прозвітував про роботу, яку вже вдалося зробити. Так, учасники ГО приєдналися до процесу виготовлення, розробки та тестування FPV дронів, антидронових рушниць. Побратимів запрошують доєднуватися до роботи у цьому напрямку, адже потреб чимало. 

Під час зустрічі із фахівцями Тернопільського обласного центру зайнятості представники ГО «РухЗСУ» обговорили можливість ознайомитися з проектами та програмами, які центр зайнятості реалізує для учасників бойових дій та їхніх родин. Досягли згоди про підписання меморандуму, який  буде спрямований на підтримку ветеранів та їхніх сімей.

Також вдалося налагодити ефективну комунікацію та ознайомитися з широким спектром можливостей для лікування дітей, які пропонує Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня. Аби ветерани могли напряму звертатися зі своєю малечею і вчасно отримувати необхідне лікування.

Налагодження таких зав’язків, а також співпраці із органами влади, відділами та управліннями покликана створити ветеранський хаб для підтримки військових. Тобто таке місце, куди воїн зможе звернутися із проблемою і оперативно отримати інформацію – хто саме і де допоможе її вирішити. Це стосується роботи, юридичної підтримки, оформлення виплат, лікування і всього іншого.

“Наприклад, після повернення з фронту в захисника виникає проблема оформлення документів. Якщо вже працюватиме наш Хаб, то захиснику не треба бігати у три-п’ять інстанцій, аби з’ясувати алгоритм отримання тих папірців. Він просто звертається в наше єдине вікно, розповідає менеджеру про проблему і вже наш працівник направляє до спеціаліста. Тобто, надають чітку консультацію, куди варто звернутися, що треба зробити, аби поновити документи або отримати нові, — каже голова громадської організації «РухЗСУ» Тарас Шевчук.

Але основною діяльністю ГО «РухЗСУ» залишається підтримка побратимів на передовій.

“Треба РЕБи, ударні дрони, засоби радіоелектронної боротьби. Ми почали з того, що можемо зробити власними зусиллями. Мова про FPV-дрони, антидронові рушниці, засоби радіоелектронної боротьби купольного типу. Ці речі ми вже виготовляємо та тестуємо. Зокрема, побратим Анатолій Кушнірук створив кілька потужних бойових птахів. Також ми випробували антидронові рушниці, створені за участю наших побратимів Сергія та Андрія Павленків. Після успішного тестування, наші військові невдовзі отримають це нове та ефективне обладнання”, – пояснює учасник ГО Віталій Мариновський.

Важливо, аби ветерани об’єднувалися і в голос говорили про те, із якими проблемами стикаються. Волонтерка Раїса Коляда наголосила, що ініціатива має бути саме від воїнів. А представники організації допоможуть її реалізувати.

Більше інформації і контакти можна знайти на сторінці ГО «РухЗСУ» у соцмережі фейсбук.

Зазначимо також, що триває збір для бійців 83 батальйону 105 бригади  на придбання спеціалізованого обладнання для ефективного виконання бойових завдань.

Мета – зібрати 1 000 000 гривень.

Найменування отримувача:

БО БФ УКРАЇНСЬКІ ПРІЗВИЩА

Код отримувача: 45350628

Рахунок отримувача: UA823052990000026001023306824

Назва банку: АТ КБ “ПРИВАТБАНК”

Посилання на банку: https://send.monobank.ua/jar/A5uAWeDxuz

PayPal danya5226@gmail.com

РухЗСУ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: