Перемогу українського фільму про Маріуполь вирізали з міжнародної телеверсії «Оскар»

Опубліковано:
12 Березня, 2024
Перемогу фільму «20 днів у Маріуполі» та промову режисера стрічки Мстислава Чернова не показали в скороченій міжнародній телеверсії 96-ї церемонії вручення премії «Оскар». Торік, коли переміг фільм про Олексія Навального, якого називають російським опозиціонером, нагородження та політичну промову його дружини показали.

Про це заявило «Суспільне», яке є ексклюзивним транслятором церемонії в Україні.

На «Суспільному» розповіли, що 11 березня о 20:30 планували показати міжнародну скорочену версію «Оскара», проте виявили, що організатори вирізали нагородження українських документалістів.

Після цього компанія висловила обурення організаторам — компанії The Walt Disney Company — та вирішила показати українським глядачам повну версію замість скороченої. Трансляція почалася о 20:30 на «Суспільне. Культура».

Виконавчий продюсер телеканалу «Суспільне. Культура» Лук’ян Галкін зауважив, що у 2023 році в скороченій міжнародній телеверсії знайшлося місце для номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм». Тоді перемогу здобула стрічка про Олексія Навального. Також організатори залишили політичну промову його дружини Юлії на врученні нагороди.

Перший «Оскар» для України

Стрічка «20 днів у Маріуполі» воєнного кореспондента Мстислава Чернова та фотографа Євгена Малолєтки отримала премію «Оскар» у номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм». Це перше українське кіно, яке здобуло цю престижну нагороду Американської кіноакадемії.

Під час нагородження Чернов зазначив, що «Оскар» його фільмові — знаковий момент для українського кінематографа, але водночас режисер зізнався, що волів би ніколи не знімати цю стрічку, а нагороду обміняв би на мир, який був в Україні до російського вторгнення.

«20 днів у Маріуполі» — це документальна робота Мстислава Чернова, який у березні 2022 року разом із колегою — фотографом Євгеном Малолєткою — були останніми з цивільних журналістів, які лишалися в Маріуполі, що опинився у повній блокаді російських військ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: