Володимир Важинський зустрівся з Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Давідом Нови

Опубліковано:
9 Березня, 2024

Виконувач обов’язків начальника Тернопільської ОВА Володимир Важинський зустрівся з Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Давідом Нови. Під час зустрічі обговорили питання розширення напрямків двосторонньої співпраці в економічній, соціальній та культурній сферах.

«Обласна військова адміністрація зацікавлена у зміцненні партнерських зв’язків із регіонами Чеської Республіки з метою розвитку міжрегіональної співпраці та поглиблення українсько-чеського співробітництва. Завдяки нашій взаємодії область забезпечено медичною гуманітарною допомогою на понад 16 млн гривень, які надано Урядом Чехії Тернопільській обласній клінічній лікарні. Наша область має великий потенціал для економічної співпраці, тому потрібно розвивати і економічні напрямки взаємодії”, – сказав Володимир Важинський.

Також Володимир Важинський вручив подяку Генеральному консулу Чеської Республіки за вагомий особистий внесок у розвиток українсько-чеського співробітництва.

Варто зазначити, що за даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців станом на січень 2024 року у Чехії знайшли прихисток понад 350 тисяч українців. Окрім того, Уряд Чехії надав кошти для побудови модульного містечка для ВПО на 24 особи у с. Малашівці Тернопільської міської територіальної громади.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: