«Першоцвіти Тернопілля – 2024»: школярів Тернопільщини запрошують взяти участь в конкурсі

Опубліковано:
8 Березня, 2024

Школярів Тернопільщини запрошують взяти участь в конкурсі «Першоцвіти Тернопілля – 2024». Цей конкурс проводять з метою збереження рідкісних ранньоквітучих рослин, виявлення в межах свого регіону нових місць зростання першоцвітів, поширення знань серед учнівської молоді про різноманітність ранньовесняних дикоростучих рослин.

Організовують конкурс працівники Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. 

«Участь конкурсі можна взяти в березні-квітні. Інформацію про проведену роботу та облікову картку просимо надсилати до 10 травня 2024 року за адресою: 46006, м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 21, Тернопільський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді», – розповіли орагнізатори.

Нагадаємо, першоцвітами називають ряд видів дикорослих рослин, що квітують наприкінці зими та на початку весни: підсніжник білосніжний, білоцвіт весняний, шафран Гейфелів (крокуси), проліска дволиста, примули та ін. Хоча деякі досить поширені на нашій території, але, загалом вони є рідкісні, знаходяться на межі зникнення і взяті під особливу охорону держави та занесені до Червоної книги України. Тобто збір та торгівля ними заборонені і караються законом.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: