На Тернопільщині збудують завод у громаді, яка понад два роки намагалася залучити інвесторів

Опубліковано:
7 Березня, 2024

Завод з виробництва великогабаритних залізобетонних конструкцій планують збудувати на Тернопільщині. Його хочуть звести у на території Микулинецької громади, керівництво якої два роки поспіль намагалося залучити закордонних чи вітчизняних інвесторів, – повідомили на сторінці громади у мережі Facebook.

« У Микулинецькій селищній раді відбулася перша зустріч представників компанії – інвестора в будівництво заводу великогабаритних залізобетонних конструкцій з активом громади. У зустрічі взяли участь керівництво громади, депутати Микулинецької селищної ради, члени виконавчого комітету Микулинецької селищної ради, місцеві підприємці та представники інвестора. Питання для обговорення – презентація виробничих потужностей та продукції майбутнього заводу, а також надання необхідних інвестиційних стимулів для успішності роботи інвестора на території Микулинецької селищної ради», – йдеться у повідомленні.

У громаді розробили план можливих напрямків для залучення інвесторів, визначили перспективні привабливі земельні ділянки та недіючі об’єкти промисловості і сільського господарства, які були б цікавими для інвесторів.

«Із залученням у громаду інвестицій допоміг керівник інвестиційного офісу в Тернопільській області Володимир Василевський і його команда. Разом нам вдалося переконати інвесторів, які вже довго шукали варіанти, що саме у нас найкращі умови для будівництва заводу. А конкурентів, які б хотіли розмістити у своїх громадах таке потужне і головне на даний час потрібне підприємство було багато. Це в першу чергу наші сусіди із Тернопільської, Львівської, Волинської, Рівненської, Івано-Франківської областей. Визначальне значення у виборі інвестором нашої громади відіграло наявність земельної ділянки із вже розвинутою інфраструктурою, резерву потужностей, логістики, людського ресурсу».

На сьогодні уже пройдено 90% усіх погоджувальних та дозвільних процедур, щоб почати будівництво підприємства. У свою чергу, представники інвестора надали гарантії щодо екологічної безпеки і дотримання інших норм законодавства, вони показали найсучасніше обладнання, яке працюватиме на виробництві.

«Завдяки таким потужним інвесторам загальна сума прямих інвестицій в регіон збільшиться більш як на 1 мільярд гривень, буде понад 150 нових робочих місць. Це найбільша інвестиція за всю історію не тільки Микулинецької громади, але й колишнього Теребовлянського району і одна з найбільших інвестицій в Тернопільській області. Бюджет громади і бюджет області отримає потужну фінансову підтримку. Це буде компанія, де середня зарплата становитиме не нижче 20-22 тисяч гривень», – йдеться на сторінці громади у соцмережі.

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

Іван Слободян запевнили інвестора, що їх вибір – це велика довіра і ми її виправдаємо. Вже незабаром буде підписано інвестиційний меморандум та розпочато всі підготовчі та будівельні роботи на ділянці.

Спільними зусиллями ми наближаємо нашу перемогу! Все буде Україна!

Селищний голова Іван СЛОБОДЯН.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: