У Тернополі пограбували чоловіків, які планували їхати за кордон за гуманітарною допомогою

Опубліковано:
7 Березня, 2024

У Тернополі пограбували чоловіків, які планували їхати за кордон за гуманітарною допомогою. Як з’ясували поліцейські, на них напали кілька осіб, це уродженці Дніпра та Чернігівської області.

У обласному управлінні Національної поліції розповіли, що потерпілі звернулися до правоохоронців аж через 10 днів після нападу на них, бо боялися це робити.

«Потерпілі розповіли, що вони телеграм-каналі знайшли оголошення про офіційне виготовлення документів для перетину кордону і з ними зв’язалися представники ніби-то фірми, які пообіцяли усе вирішити безпосередньо на кордоні. По телефону чоловікам сказали, що не треба жодних документів, а мати лише готівку й закордонні паспорти. За кілька днів повідомили, коли і звідки виїзд, водій чекав у Тернополі. І уже при виїзді з міста автомобіль заблокували невідомі. Жителям Чортківського району, які були в машині, вибігли і втекти, але їхні речі залишилися в багажнику. Звідти нападники і вкрали речі чоловіків», – розповіли поліцейські.

Правоохоронці встановили, що організатор справи раніше відбував покарання за вбивство, розбої та викрадення автівок, а його спільник — за наркозлочини. Під час обшуків у них знайшли і вилучили крадені речі та набої до зброї. Затриманим повідомили про підозру за 4 частиною 186 статті Кримінального кодексу України — грабіж з погрозою застосування насильства, та у відкритому викраденні чужого майна, вчиненому повторно, за попередньою змовою групи осіб і в умовах воєнного стану. Також оголосили підозру відповідно до 2 частини 15 статті Кримінального кодексу України — замах на вчинення кримінального правопорушення. За це підозрюваних можуть позбавити волі до 13 років із конфіскувати їхнє майно. Їм обрали запобіжний захід — тримання під вартою.

null

Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: