Все, що потрібно знати про Імплантацію зубів: Комплексний путівник

Опубліковано:
5 Березня, 2024

Поряд з використанням класичних лікувальних процедур у сфері щелепно-лицевої хірургії відбувається стрімке розширення можливостей та найменувань стоматологічної допомоги. Наприклад, інноваційна технологія під назвою імплантація зубів — це значущий підсумок науково-технічного прогресу. На сьогодні вона вважається найбільш результативним і якісним способом реставрації зубного ряду.  За її допомогою можна відновити одиничний орган або усю щелепу, навіть у дуже важких випадках.

У чому суть методики

Процес імплантація зубів являє собою хірургічну операцію і подальше ортопедичне реставрування. Він проводиться кваліфікованим лікарем-імплантологом, швидко та абсолютно безпечно для пацієнта. Методика полягає в одно- або двоетапній імплантації штучного кореня в кісткову тканину щелепи. Встановлення штифта може проходити як з моментальним навантаженням (відразу після видалення проблемного зуба), так і замість органа (або декількох), що відсутній довгий час. Після приживлення штучного кореня (від 1 місяця), проводяться установка постійної коронки, яка максимально натурально імітує природний зуб.

Роль “штучного кореня”  

Імплантат — це сертифікований виріб із медичного сплаву (наприклад, титану). Він являє собою міцну і якісну конструкцію, яка за розмірами та формою імітує “рідний” корінь. Ці стоматологічні вироби гіпоалергенні. Вони не викликають відторгнення і повністю біосумісні з тканинами організму. Штифти імплантуються у верхню чи нижню щелепу, використовуються як основа для майбутньої коронки. 

Важливо! Для міцного утримання штучного кореня потрібна достатня кількість кісткової тканини. У разі її нестачі, пацієнту пропонують синус-ліфтинг. Це процедура, що дає змогу відновити відсутній об’єм.

Етапи проходження імплантації

Розглянемо докладніше, як відбувається відновлення втраченого органу:

  1. Попередній етап. Це первинний огляд лікаря, діагностика (КТ, Рентген). По закінченню обстеження складається індивідуальний план і визначається час імплантації. Імплантолог обирає методику, тип імплантату.
  2. Підготовчий.  Він включає санацію порожнини рота, лікування, видалення зіпсованих зубів. За необхідності проводиться операція із нарощування кісткової тканини (синус-ліфтинг).
  3. Імплантація. Операція полягає у вживленні штучного кореня. Вона включає знеболювання, розріз ясен, встановлення штифта, накладення швів. 
  4. Встановлення коронки. Після приживлення штифта встановлюється штучний зуб.

Тривалість періоду загоєння залежить від конкретного клінічного випадку. 

Як імплантація покращує якість життя

Це надійне та якісне відновлення функцій щелепно-жувального апарату. Після імплантації повністю припиняється процес втрати кісткової тканини. Зуби не розхитуються, з’являється красива і здорова посмішка. Після часткового або повного протезування підвищується впевненість у своїй зовнішності, поліпшується робота шлунково-кишкового тракту та інших внутрішніх органів. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: