На Тернопільщині у військового вимагали 6000 доларів за уникнення служби на фронті

Опубліковано:
29 Лютого, 2024

Двоє жителів Тернопільської громади у військового вимагали 6 тисяч доларів за уникнення поїздки на фронт. Це старший лейтенант однієї із військових частин і за сумісництвом депутат територіальної громади, та житель Тернополя.

Вони запевняли, що мають друзів серед керівного складу РТЦК і проблем із виготовленням документів не буде. Чоловіків затримали під час отримання коштів, – розповіли в Головному управлінні Нацполіції Тернопільщини.

«Чоловіки запропонували військовослужбовцю, який працював у роті охорони Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, уникнути поїздки в зону бойових дій. Фігурантам справи повідомили про підозру за 2 частиною і 28 статті Кримінального кодексу – вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою та за 2 частиною 369-2 статті – зловживання впливом. Їх можуть позбавити волі до 5 років», – розповіли поліцейські.

Слідчі поліції зібрали достатню кількість доказів щодо діяльності чоловіків, завершили досудове розслідування, а матеріали з обвинувальним актом скерували до суду.

Діяльність групи документували оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки, управління стратегічних розслідувань, слідчі та представники Департаменту військової контррозвідки СБУ. Процесуальне керівництво здійснювала Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: