Як обрати плитоноски для максимального комфорту та безпеки?

Опубліковано:
28 Лютого, 2024

Тактичне спорядження для військових представлено в широкому асортименті. До нього відносяться підсумки, плитоноски та елементи до них, шоломи та кріплення до них, кобури, пов’язки, стегнові платформи, страхувальні шнури, турнікети та ін. Захисна плитоноска купити яку можна за доступною ціною призначена для захисту, при цьому гарантується комфорт та безпека. Крім спорядження, за посиланням https://hunter.rv.ua/shop/odyag-ta-vzuttya/vzuttya/ можна підібрати якісне взуття від провідних виробників.

Пояснення важливості правильного підбору розміру та типу плитоносок

Плитоноска – це бронежилет, який складається з чохла та бронеплит. Важливо правильно підібрати тип та розмір. Вона має щільно сидіти на тілі, але не сковувати рухи. Розмір визначається за обхватом грудей та талії, при цьому також слід враховувати і розмір бронеплит.

Основні види:

  • стандартна. Це найпоширеніший тип. Вона має два відділення для бронеплит: одне спереду та одне ззаду. Можуть бути різних розмірів та матеріалів;
  • плитоноска-мінімізатор. Підходить для прихованого носіння та використання в спекотному кліматі;
  • тактичні. Зазвичай використовуються військовими та співробітниками правоохоронних органів.

Під час вибору слід врахувати, для яких цілей її використовуватимуть, і підібрати відповідний розмір та тип відповідно до потреб. Вона має бути зручною в носінні.

Плитоноска – це важливий елемент захисту для людей, які перебувають у небезпеці.

Розгляд різних матеріалів та їхній вплив на комфорт і захист

Плитоноски зазвичай виготовляються з таких матеріалів:

  • кордура. Це найпоширеніший матеріал. Являє собою нейлонову тканину, яка має високу міцність, зносостійкість та водонепроникність. Можуть бути різних кольорів та камуфляжних забарвлень;
  • текстиль. Використовується для виготовлення більш легких та доступних за ціною. Вони не такі міцні, як з кордури, але більш комфортні в носінні;
  • сітка. Застосовується для виготовлення вентильованих плитоносок. Вони добре підходять для використання в жаркому кліматі;
  • композитні матеріали. Використовуються для виготовлення плит, які забезпечують балістичний захист. Можуть бути різними, наприклад, кераміка, поліетилен, арамідні волокна.

Під час вибору матеріалу варто врахувати клімат, у якому вона використовуватиметься, цілі, матеріал відповідно до потреб щодо міцності, зносостійкості та водонепроникності.

Варто зазначити, що плечові лямки зазвичай виготовляються з нейлонової стропи, фурнітура (пряжки, липучки) із пластику або металу, а внутрішня частина оздоблена сіткою або флісом.

Поради з правильного носіння та догляду за плитоносками для забезпечення максимальної ефективності

Чищення – плитоноску слід чистити після кожного використання. Для цього використовують м’яку щітку та воду з милом. Не можна користуватися агресивними хімічними речовинами та прати її в машинці.

Сушіння – сушать далеко від джерел тепла та без застосування фена. Зберігання – зберігають у сухому прохолодному місці, не допускаючи потрапляння прямих сонячних променів.

Рекомендується регулярно перевіряти наявність пошкоджень та замінювати бронеплити відповідно до інструкцій виробника.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: