Одним із храмів, які заслуговують уваги туристів є церква святого Миколи, розміщена в селі Струсів Теребовлянського району Тернопільської області. Вона є пам’яткою архітектури України місцевого значення.

Проєкт барокового храму виконав архітектор Йоган Каспер Зельнер. Храм остаточно завершено до грудня 1772 року. У мережі Інтернет знаходиться багато старих фото. Серед них вдалося відшукати фото з храмом у Струсові. Вони відносяться до періоду 1910-1930-х років.

Потім будівлю церкви передали католикам під парафіяльний костел, котрий згорів 1891 року.  У 1938 році  будівля стояла покинутою без дверей, вікон, з порослими деревами дахами.

З 1993 року будівлю церкви святого Миколая повернули ченцям василіянам з Бучацького монастиря. Ченці з Бучача проводять богослужіння у вихідні і святкові дні.

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

Джерело фото: Narodowe Archiwum Cyfrowe

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: