Український туризм: немає нічого неможливого

Опубліковано:
26 Лютого, 2024

Попри всі труднощі й випробування, українці продовжують мандрувати. Результати опитувань показують, що 7 із 10 респондентів цікавляться можливістю подорожувати всередині країни, а щонайменше кожен другий учасник анкетування розглядає і різні варіанти відпочинку за кордоном.

Статистика від туроператорів

У 2023 році туристична галузь України показала позитивну динаміку порівняно з неймовірно важким попереднім роком. Такий висновок дають змогу зробити дані Державного агентства з розвитку туризму. 

За 9 місяців 2023 року податки від українського турбізнесу, порівняно з аналогічним періодом 2022 року, зросли на 13%. Це стало можливим завдяки тому, що туристичні компанії спромоглися перебудуватися навіть за умов воєнного часу. Проте вистояти змогли не всі учасники тревел-ринку: порівняно з 2021 роком, кількість турфірм-платників податків в Україні у 2023 році знизилася на 36%.

Куди мандрують українці

Внутрішній туризм зі зрозумілих причин розвивається переважно в західних регіонах країни, найбільше українців цікавлять тури до Карпат, Прикарпаття, Львова та Львівської області. Суттєвий інтерес для подорожан мають різні лікувальні курорти: тим паче, що більшість мандрівників — це жінки й діти.

Українські туроператори змогли налагодити зручну логістику шляхом співпраці з аеропортами сусідніх країн (Польща, Молдова, Румунія, Угорщина, Чехія, Словаччина та країни Балтії), завдяки чому став можливим різноплановий виїзний туризм. Утім, організувати поїздку й замовити авіаквиток за найкращою ціною мандрівники можуть і самі, скориставшись спеціалізованим безкоштовним сервісом lowcost.club.

Серед закордонних напрямків для українців у 2023 році залишилися популярними Єгипет і Туреччина завдяки сервісу all inclusive. Попит мають різні європейські напрямки, особливо Чорногорія, Греція, Болгарія та Албанія, інтерес до яких пояснюється значною мірою демократичними цінами.

Загалом українцям, які хочуть відпочити від війни й поправити своє ментальне здоров’я, з 2023 року доступні десятки напрямків, зокрема популярні та гостинні середземноморські країни, а також екзотичні тури до Таїланду, на Мальдіви, до ОАЕ, Мексики, Тунісу, Індонезії, Південної Африки, Японії та інших країн. Туристи можуть користуватися готовими програмами від туроператорів, а також самостійно, без участі туристичної компанії розв’язувати питання щодо прибуття на вибраний курорт.  

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: