На Тернопільщині є громада, де досі не декомунізували 9 радянських пам’яток

Опубліковано:
24 Лютого, 2024

У Підгаєччині триває процес декомунізації, який включає перейменування вулиць і демонтаж пам’ятних знаків з радянськими символами. Наразі залишається дев’ять пам’ятних знаків, які потребують дерусифікації.

Згідно з проєктом рішення, розробленим відділом культури, туризму, молоді та спорту Підгаєцької міської ради, пропонується провести роботи з пристосування та демонтажу цих пам’ятників, повідомляє Підгаєцька міська рада у соцмережі “Фейсбук”.

Наприклад, на Братській могилі воїнів Радянської армії у Підгайцях планується демонтаж обеліска з російськомовними надписами та встановлення хреста і плити з українськомовними надписами та зображенням дати 1939-1945 років.

Також у планах демонтаж пам’ятника воїнам-землякам у селі Голгоча, але пам’ятник у селі Мужилів планують залишити, замінивши надпис та додавши нову табличку.

Пропонується змінити надписи і зображення на пам’ятниках у селах Мужилів, Степове, Гнильче, Мирне і Завалів, що відображатимуть участь місцевих жителів у Другій світовій війні.

Щодо перенесення пам’ятника радянським солдатам Топоркову та Зубкову, Міністерство отримало науково-проєктну документацію. Очікується дозвіл на проведення ексгумації та перенесення тіл від місцевої мерії.

“Нам важлива ваша думка. Тож сподіваємося на конструктивний діалог”, – йдеться у повідомленні на сторінці міської ради у “Фейсбуці”.

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: