До позбавлення волі засуджено колишнього начальника управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, якого Служба безпеки України затримала на одержанні неправомірної вигоди.

Оперативники спецслужби задокументували корупційну схему із систематичного вимагання та одержання від місцевих підприємців неправомірної вигоди за безперешкодне ввезення із закордону декоративних рослин.

За можливість ведення бізнесу без штучного створення перешкод посадовець вимагав сплачувати йому хабарі за кожен вантажний автомобіль з імпортованим товаром.

У квітні 2021 року правоохоронці затримали здирника на одній із заправних станцій обласного центру у власному автомобілі, відразу після отримання чергового хабара.

Тернопільський міськрайонний суд визнав зловмисника винним у порушенні ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді 5 років та 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних та комунальних підприємствах, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 3 роки, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування протиправної діяльності посадовця здійснювали слідчі ДБР за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: