5 речей, які потрібно врахувати при виборі квартири в оренду

Опубліковано:
23 Лютого, 2024

Переїзд на нову квартиру завжди стресово. Особливо, якщо у вас є багато чудових варіантів, але ви не впевнені, яке саме житло вибрати. Ви хочете переїхати за місто, а, можливо, вас вабить шум великого міста. Оренда квартир в Києві – це ідеальний варіант зробити своє життя комфортнішим. Однак перед тим, як зробити остаточний вибір, врахуйте кілька наших порад.

1. Бюджет

Ваш бюджет багато в чому залежатиме від району та типу квартири, яку ви виберете. Складіть список ваших поточних витрат і залиште місце для непередбачуваних витрат, у разі раптової хвороби чи втрати роботи. Деякі люди використовують правило 30%, згідно з яким вони витрачають на оренду не більше 30% свого місячного доходу. Однак ви можете мати власний розрахунок, який буде найкращим для вас. 

2. Розташування

І ціна оренди приємна, і квартира гарна, але якщо до метро треба йти пів години або до найближчого продуктового магазину  40 хвилин, а до дитячого садка чи школи не менше 50 хвилин, то вигод, погодьтеся, мало. Вам доведеться мати великі транспортні витрати. А це серйозний «удар» по сімейному бюджету. Тому краще обирати квартиру там, де витрати на дорогу будуть мінімальними. Доступні варіанти знайдете за посиланням  https://blagovist.ua/uk/search/apartment/rent/sd_285212673/t_304218/cur_3/kch_1.

3. Зручності

Часто житлові комплекси пропонуватимуть своїм мешканцям кілька зручностей або послуг. Зручності можуть включати спеціальну стоянку для автомобіля, безкоштовний Wi-Fi, меблі, вбудовані пральні/сушильні машини. Вибираючи квартиру, обов’язково слід враховувати важливість кожної з цих зручностей для себе. А приємним «бонусом» для вас може стати тренажерний зал чи фітнес-центр у багатоповерхівці, де ви винайматимете житло. https://blagovist.ua/uk/search/apartment/rent/r_1003438/cur_3/kch_2 дає вам багато можливостей вибору, на будь-який смак і гаманець.

4. Домашні тварини

Ваш маленький пухнастий товариш може бути вашим єдиним  другом, але деякі орендодавці категорично проти домашніх тварин. Якщо у вас є кіт або собака, обов’язково попередьте власника квартири. Деякі господарі можуть попросити додаткову плату. Щоб не виникала непорозумінь, обговоріть це заздалегідь.

5. Комунальні послуги

Нарешті, ви завжди повинні запитувати, чи включені комунальні послуги в орендну плату, чи орендар несе відповідальність за їх оплату. Іноді витрати на комунальні послуги будуть включені в орендну плату або в окрему плату з обмеженнями на електроенергію та воду. Детальну інформацію про витрати на комунальні послуги зʼясуйте в орендодавця.

Шукати квартиру в оренду можна не лише серед своїх знайомих, а й за оголошеннями в газетах та журналах, проте найкращим варіантом будуть спеціалізовані сайти. На деяких ви навіть зможете зробити віртуальні екскурсії по оселі. Якщо кілька варіантів вам сподобається, відправляйтеся на огляд наживо. Так ви оціните усі плюси й недоліки житла. Потім усе добре зважте й оберіть для себе найкращий варіант.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: