Будівельний паркан на тротуарі на вулиці Лучаковського у Тернополі встановили незаконно, – ТМР

Опубліковано:
23 Лютого, 2024

Будівельний паркан з’явився на вулиці Лучаковського і перегородив зелені насадження разом із тротуаром. Факт огородження зафіксували учасники спільноти “Urban Ternopil”.

“Трохи покопавшись в документації ми вияснили, що десь в тих межах проходить ділянка з кадастровим номером 6110100000:13:006:0056, яку забудовує Тернопіль Будконтроль”, – написали на сторінці.

Автора зацікавив цей паркан. Виникло питання, які саме роботи за ним будуть вести.

“Як бачимо з кадастрової карти, на земельній ділянці є “додаткова” територія у формі літери “Г”. З вигляду вона наче для будівництва сходів з території ЖК до вул.Лучаковського, але за планом доходить вона лише до тротуару і то лише “хвостиком” де будуть сходи. На рендерах з сайтів нерухомості також видно, як повинні розташовуватися сходи та підпірна стінка новобудови, але дивним є той факт, що відгородили всю площу аж до дороги, чим явно зайшли за червоні лінії”.

Як зазначено у дописі, зелені насадження, які ростуть за парканом, за містобудівною документацією прийнятою в 2022р. є “зеленими насадженнями спецпризначення”. Припускають, що для проведення будівельних робіт частину з них зріжуть.

“Законодавство каже, що Згідно п. 3.6. “Правил утримання зелених насаджень міст та інших населених пунктів” на території зелених насаджень забороняється:

  • – складувати будь-які матеріали;
  • – обладнувати стоянки автомашин, мотоциклів, велосипедів та інших транспортних засобів;
  • – будь-яке будівництво, у тому числі і павільйонів для торгівлі, розміщення малих форм архітектури без погодження (рішення) місцевих органів державної виконавчої влади.

Також немає відповіді на питання хто буде компенсовувати жителям цього мікрорайону незручності, пов’язані з обходом цієї території, адже в людей фактично забрали прохід задля приватних потреб забудовника. Тому хотілося б офіційного роз’яснення чи немає порушень, чи будуть видалені дерева і чи взагалі то так має бути?”, – повідомив автор.

І уж через ждобу на сайті Тернопільскої міської ради повідомили – “Незаконну огорожу на тротуарі на вул. Володимира Лучаковського у Тернополі демонтують”. 

Реагуючи на звернення мешканців, перевірено та встановлено, що огородження влаштовано самовільно без погодження та потрібних дозвільних документів. Відтак, підготовлено рішення щодо демонтажу незаконно встановленого паркану, який заважає руху громадян. Інформуємо, що власник також може самостійно демонтувати встановлену огорожу у триденний термін або ж це буде зроблено примусово, – йдеться на сайті ТМР. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: