У військовій частині прокоментували смерть тернополянина після мобілізації

Опубліковано:
20 Лютого, 2024

Після резонансної смерті тернополянина Миколи Ірзайкіна, який помер в навчальній частині на 9-ий день після мобілізації, було проведено службове розслідування. У військовій частині прокоментували обставини смерті чоловіка, а також його скарги на погані умови.

Начальниця служби зв’язків з громадськістю військової частини А2900 Анна Гаврилюк пояснила, що на навчаннях солдати живуть в польових умовах, а не в приміщеннях, через загрозу ракетних ударів, а також з метою максимального наближення умов навчання до бойових. Про це пише видання 0352.ua.

Щодо хвороби Ірзайкіна, то військові відкидають усі звинувачення на адресу ВЛК, стверджуючи, що у своїй смерті чоловік винен сам, бо вчасно не звернувся за допомогою.

Житомирське бюро судмедекспертизи встановило, що причиною смерті Миколи Ірзайкіна стала «легенево-серцева недостатність, пневмонія, неуточнена».

«Питання про ВЛК. Захворювання у солдата Ірзайкіна М. В. сталося під час проходження навчання та життєдіяльності в польових умовах», – йдеться в повідомленні Гаврилюк.

За її даними, 8 лютого Микола Ірзайкін після занять з вогневої підготовки звернувся до фельдшера зі скаргами на слабкість, озноб, підвищення температури. Після медогляду йому видали жарознижуючі препарати і відправили в лазарет польового табору.

«Повторний огляд фельдшером було здійснено після повернення з занять. 9 лютого солдат мав направлятись на госпіталізацію. 9 лютого о 4.50 у солдата Ірзайкіна М. В. різко погіршився стан здоров’я (хрип, кашель, підвищення температури, втрата свідомості). Черговим фельдшером з 4,5 до 6 год проводилися реанімаційні заходи. Вони результатів не дали, о 6 год ранку було констатовано смерть. Згідно з інформацією свідків та матеріалами службового розслідування, встановлено, що солдат Ірзайкін М. В. мав погане самопочуття ще за 4 дні до смерті, однак до чергового медика не звертався, бо був переконаний, що це звичайна застуда», – йдеться у повідомленні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: