Вручення дипломів та «Пекельна спокуса» у ТНПУ

Опубліковано:
20 Лютого, 2024

Викладачі та студенти Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка завершили цикл зимових пісень у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі імені Т. Шевченка, переглянувши різдвяний мюзикл «Пекельна спокуса».

Перед початком вистави ректор ТНПУ Богдан Буяк спільно з деканом факультету мистецтв Зіновієм Стельмащуком вручили дипломи магістрам кафедри театрального мистецтва 2023 року випуску. 

Богдан Богданович підкреслив, що створити кафедру театрального мистецтва в ТНПУ була гарна ідея, адже наші актори – це приклад того, як потрібно працювати над собою: «Людському вдосконаленню немає меж, але завжди є куди рости: чи особистісно, чи професійно. Це люди, які з буднів роблять свято, докладаючи нелегку працю над відпрацюванням ідеальної картини для нас – глядачів. Сьогодні хтось вперше, а хтось і в друге отримуватиме диплом магістра, а ще й у такій красивій мистецькій царині, як тернопільський театр. Хочеться побажати вам, дорогі магістри, легкої долі, щоб жодні життєві випробування не погасили внутрішній вогонь до улюбленої справи, а ми залюбки відвідуватимемо вистави, аби відчути справжнє мистецтво та силу театру».

Привітав магістрів і декан факультету мистецтв Зіновій Миколайович, який засмутився, бо змушений відпустити талановитих людей, але й радіє, бо робить це з гордістю: «Ваш курс запам’ятається мені надовго: на пари всі ходили, після навчання залишались та щось доробляли, а коли не спитай, то ще й встигали у театрі грати чи працювати. Ваша наполеглива праця приносить вже чималі здобутки на театральній ниві та професійному зростанні. Бажаю не зупинятися, а лише примножувати свої можливості. Здоров’я міцного, мирного неба та завжди чекаємо у рідних стінах». 

Щасливі магістри отримали бажані дипломи та вирушили хто в зал, а хто на сцену. 

Цікаво, що більшість випускників кафедри театрального мистецтва – це діючі актори у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі імені Т. Шевченка.

Сюжет різдвяного мюзиклу «Пекельна спокуса» заснований на українських традиціях, фольклорних мотивах, з молодіжним вертепом, колядками, присутністю нечистої сили та неодмінною перемогою свята, добра та любові. Вистава повністю занурює у різдвяну атмосферу, де панує веселий сміх, красиві танці та музика для душі, але в один момент все призупиняється, коли прокидається нечиста сила. 

«Пекельна спокуса» – символічне відображення нашого сьогодення, коли ворог несподівано та підступно краде у нас найкраще. Хочеться вірити, що у реальному житті все закінчиться так само щасливо та мирно. 

Родзинкою мюзиклу є супровід оркестру. Живий звук дарує глядачам особливі емоції під час перегляду вистави, тому півтора години промайнули на одному диханні.

Університетська родина завдячує студентам, випускникам і викладачам кафедри театрального мистецтва за можливість першими переглядати закулісні моменти феєричних вистав. 

Христина Надала

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: