Вимагав 90 тисяч гривень: на Тернопільщині на хабарі спіймали лісника

Опубліковано:
19 Лютого, 2024

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно зі слідчими обласної поліції викрили корупційну діяльність службової особи одного із комунальних лісогосподарських підприємств області.

У ході досудового розслідування встановлено, що службовець вимагав від жителя Тернопільщини 90 тисяч гривень за відпуск 40 кубічних метрів деревини поза встановленим законодавством порядком та безперешкодний її вивіз з території лісового господарства.

16 лютого поліцейські затримали фігуранта в порядку ст. 208 КПК під час одержання частини неправомірної вигоди – 18 800 гривень. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою.

Триває досудове розслідування. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: