Шкільні їдальні у Вишнівецькій громаді здивували Олену Зеленську

Опубліковано:
17 Лютого, 2024

На Тернопільщині з робочим візитом перебувала перша леді України Олена Зеленська. Зокрема, вона була приємно вражена Вишнівецькою громадою, де за допомогою Програми USAID DOBRE створені сучасні їдальні в місцевих школах.

«Інтелект-кафе – так називаються шкільні їдальні одразу в кількох навчальних закладах Вишнівецької громади на Тернопільщині. Тут вирішили не просто відновлювати їх, а робити це концептуально, перетворивши на комфортну та стильну територію, – написала Олена Зеленська у своєму фейсбук. – У цих стінах страви нового корисного й поживного меню за стандартами реформи шкільного харчування точно смакують по-особливому.

Коли бачиш, що така важлива реформа не просто втілюється, а втілюється з душею, – це завжди надихає. А тернопільські громади, із якими знайомлюся, діють ще й на випередження. Частина з них знайшла резерви в місцевих бюджетах, щоби годувати безкоштовно не лише учнів пільгових категорій, а й усю молодшу школу, з першого по четвертий клас.

Сьогодні із задоволенням і цікавістю слухала про досвід усіх цих енергійних і небайдужих дорослих щодо пошуку найкращих рішень для дітей. У результаті в місцевих школах оновлені харчоблоки, їдальні, схожі на кав’ярні, інклюзивний простір.

Коли ми кажемо «громада», то маємо уявляти собі насамперед це: небайдужість і найкращі умови для всіх її жителів. Сподіваюся, цей досвід і настрій вдасться передати кожній громаді країни».

Впродовж останніх років у Вишнівецькій громаді переобладнали під інтелект-кафе їдальні в усіх чотирьох школах. Завдяки підтримці Програми USAID DOBRE, тут повністю оновили харчоблоки, встановивши сучасне обладнання, та зробили стильний ремонт з новими меблями. З початком війни їдальні також працюють як укриття, використовуються як центри дитячого дозвілля і волонтерської допомоги. Тож назва «інтелект-кав’ярня» якнайкраще відображає ідею проведення вільного часу з користю та задоволенням.

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: