Тернопільська обласна організація ветеранів війни та «Карітас» започатковують спільний проєкт, щоб допомагати воїнам і їхнім сім’ям

Опубліковано:
14 Лютого, 2024

Допомагати демобiлiзованим воїнам та сiм’ям загиблих чи зниклих безвiсти – з такою метою у спiвпрацi об’єдналися Тернопiльська обласна органiзацiя ветеранiв вiйни та благодiйний фонд «Карiтас Тернопiль».

Спiльно вони започатковують новий проєкт, у межах якого пiдтримуватимуть воїнiв, якi повернулися з вiйни, а також допомагатимуть дружинам, дiтям та батькам захисникiв.

– Люди, якi повернулися з пекла вiйни, мають рiзнi фiзичнi, духовнi i психологiчнi травми. Не менш страждають i сiм’ї тих, хто загинув, опинився в полонi чи безвiсти зник. Знаєте, Христос каже: «Там, де двоє або троє зберуться в Iм’я Моє, там i Я серед них». Нашими однодумцями у прагненнi допомагати воїнам та їх родинам стала Тернопiльська обласна органiзацiя ветеранiв вiйни, тож ми не самi. Думаю, наша спiльна праця буде благословення Богом та приноситиме свої плоди, – наголосив директор БФ «Карiтас Тернопiль», отець Роман Загородний.

У межах iнiцiативи ветеранська громадська органiзацiя та «Карiтас Тернопiль» надаватимуть воїнам соцiальну, психологiчну, юридичну допомогу. Окрiм цього, органiзовуватимуть днi духовної вiднови для сiмей воїнiв у Зарваницi, проводитимуть заходи для дiтей тощо.

– Наразi з Тернопiльською обласною органiзацiєю ветеранiв вiйни напрацьовуємо напрямки роботи. Органiзуємо зустрiч iз демобiлiзованими вiйськовослужбовцями та родинами воїнiв, щоб точно знати, якої конкретно допомоги вони потребують, – пояснила заступниця директора БФ «Карiтас Тернопiль» Наталiя Масник.

Загалом проект реалiзовуватимуть за такими напрямками:

  • Соцiальний супровiд
  • Юридичнi консультацiї
  • Психологiчнi консультацiї
  • Майстер-класи
  • Паломницькi та туристичнi поїздки

– Нам важливо надавати саме ту допомогу, якої точно потребують демобiлiзованi воїни та їхнi рiднi. Будемо вести роботу з випадком. Вивчатимемо на проблему i спiльно вирiшуватимемо, як її подолати, – розповiла заступниця директора БФ «Карiтас Тернопiль» Алiна Муц.

У  Тернопiльськiй обласнiй органiзацiї ветеранiв вiйни наголошують, що проєкт стартує невдовзi. У планах – значно масштабувати його.

– Сподiваємося, що наша спiвпраця буде ефективною. Якщо все пiде так, як плануємо, то згодом значно розширимо напрямки спiвпрацi. Усi воїни, якi потребують допомоги, можуть звертатися до нашої органiзацiї. Ми вас проконсультуємо та допоможемо тим, чим зможемо! – зазначив керiвник громадської органiзацiї Тарас Пастух.

Спiвзасновник Тернопiльської обласної органiзацiї ветеранiв вiйни Руслан Ваврик каже, людям, якi воювали, дуже нелегко знову адаптуватися до життя в тилу.

– Зараз нам важливо максимально спрямувати свої зусилля на те, щоб воїни, якi з певних причин повертаються додому, бачили, що про них тут пiклуються та не залишать наодинцi з проблемами, – пiдкреслив Руслан Ваврик.

Саме тому Тернопiльська обласна органiзацiя ветеранiв вiйни у спiвпрацi з «Карiтасом» об’єднується, щоб допомагати, наголосив спiвзасновник громадської органiзацiї Володимир Камiнський.

– Ми дуже добре знаємо, з якими труднощами стикаються ветерани пiсля повернення додому. Чимало випробувань проходять також їхнi дружини, дiти та батьки, тому маємо допомогти тим, хто захищав нашу державу, ризикуючи найцiннiшим – власним життям, – зазначив Володимир Камiнський.

За детальною iнформацiєю звертайтеся у Тернопiльську обласну органiзацiю ветеранiв вiйни чи БФ «Карiтас Тернопiль».

Тернопiльська обласна органiзацiя ветеранiв вiйни: вулиця Iвана Франка, 8а. Номери телефонiв – 0670000225, 0680332346.

БФ «Карiтас Тернопiль»: вулиця Замонастирська, 1. Номер телефону: 0672738176.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: