У Престижбуд є доступні квартири по єОселі

Опубліковано:
14 Лютого, 2024

Як в Тернополі отримати квартиру за єОселею? Після початку ворожого нападу більшість економіки опинилася в кризі або взагалі зупинилася. Мільйони людей змінили місце життя та залишилися без даху над головою. Щоб підтримати їх, а також допомогти родинам наших Захисників в Україні запустили програми з доступного кредитування житла. Ставлення до неї трансформувалося від сумнівів та скепсису щодо ефективності до ентузіазму та успішних покупок. Творці програми запевняли, що мета не лише підтримка певних категорій укранїців, а й девелоперів, що продовжують працювати під час військового стану. єОселя виявилася першою та єдиною дяєвою та масовою програмою з підтримки житлового кредитування за час Незалежності України. В цій статі крім загальної інформації, є і досвід та лайфхаки від тернопільських забудовників.

Згідно статистики лише у 2023 році кількість щасливих власників квартир в новобудовах склала понад 5 тисяч. Як бачите, від мізерних 14 угод в лютому та січні, їх кількість зросла до майже тисячі у листопаді. Даних за грудень ще немає, та можна припустити, що кількість Є-осельних помешкань у перший місяць зими виявилася чималою. Географія угод очевидна – левова частка припадає на столицю та західні регіони України, зокрема Тернопільщину. В Файному місті кілька забудовників успішно працюють за цією програмою та пропонують тернополянам та гостям міста якісне та доступне житло. Компанія “Престижбуд” одна з небагатьох, квартири яких отримують кредити по єОселі.

null

Менеджерка та юрист “Престижбуду” Христина Мозіль каже: “Інтерес до єОселі ми відзначили ще у 2022 році. Спочатку, це були поодинокі дзвінки від військових, що мають найкращі умови – від 3% річних та тривалий час кредиту, до 20 років. Згодом пропозиціями в наших будинках та можливістю скористатися єОселею зацікавилися рятувальники, поліцейські, медики та освітяни. Щоб відповідати критеріям кредитування довелося провести непрості узгодження з уповноваженими державою банками і врешті перша така угода відбулася у 2023 році. Це справді важливий та цікавий досвід для “Престижбуду”. Наша компанія не бере участі в державних чи муніципальних тендерах, не претендує та не отримує бюджетних коштів. Завдяки довірі пайовиків у нас, з моменту заснування, не було потреби в жодних кредитах. Проте, така потреба є у багатьох наших покупців. Досі отримати кредит без захмарних відсотків не міг ніхто. З появою програми пільгового кредитування це стало реальністю.” – каже Христина Мозіль.

Хто може стати щасливим власником кредиту з компенсацією від держави? У першу чергу люди в формі: військові, правоохоронці, рятувальники та їх родини. Інша категорія – лікарі, вчителі і науковці, що працюють в державних та комунальних закладах медицини чи освіти. Детальна інформація про це є за посиланням, її переповідати не будемо.  Якщо ви  вважаєте, що підходите під критерії – пройдіть опитування в цифровому додатку “Дія”. У більшості випадків вас повідомлять “Кредит затверджено” Ура!? На жаль ні. Далі візити та напружене й не дуже оптимістичне спілкування з банкірами з “Привату, “Укргазу чи “Ощаду”. З нього ви дізнаєтеся, що отримати кошти на омріяне житло можуть лише ті, хто має високі та стабільні офіційні доходи. Наприклад від +20 000 грн зарплатні і в чоловіка і дружини. Неповнолітні діти чи старенькі батьки на утриманні, власний один чи два автомобілі, все що вимагає додаткових витрат лише зменшуватиме шанси на кредит. Банк розглядає апліканта єОселі як звичайного клієнта, що має віддати позичені кошти з відсотками і страхуються на випадок, якщо у держави, раптом, закінчаться кошти на фінансування програми. Маєте розуміти, що договір з банком підписуєте ви, а не держава. Вони лише компенсує частину % по кредиту.

Що в цій ситуації радять тернопільські забудівники?

– Якщо плануєте придбати квартиру по єОселі” йдіть послідовно кроками, як описано в додатку Дія. – каже менеджерка “Престижбуду” Христина Мозіль. “Спершу отримайте пропозиції від банків, а потім особисто завітайте у відділення, поспілкуйтеся з спеціалістом, зберіть та перевірте ваші дані та документи. Лише після отриманого погодження суми кредиту і затвердження % по ньому можна йти до відділу продажів забудівника. Без затвердженого банком погодження, що вам дадуть кредит, візит на будову це лише екскурсія – каже співробітниця компанії “Престижбуд”.

У компанії стверджують, що консультують та сприяють з документами для отримання кредиту та переговорами з банком. Вже є успішні кейси угод цій програмі з трьома великими державними банками. Тут знають їх вимоги до забудівника та покупця.  Серед нових власників квартир від “Престижбуду” по єОселі не лише військові. Є також медики та освітяни. Отримати кредит реально, якщо ви відповідаєте умовам. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: