Жителі Тернопільщини на триметровому полотні вишивають «Рушник волі». На ньому нитками створюють візерунки, слова «Слава Україні» і Герб. Це національно-мистецький проєкт, який мандрує населеними пунктами області з серпня 2023 року.

Візерунки, які створюють на полотні, традиційні для Тернопільської області.

Зараз рушник вишивають у Шумському краєзнавчому музеї. Перед тим, як взятися до роботи, учасники хвилиною мовчання вшанували загиблих військових.

«Головна мета акції — вишити оберіг та об’єднати родини захисників, небайдужих краян, українців, що втратили свої домівки через війну. «Рушник волі» уже відвідав більшість громад Тернопільщини, залишилося вишити Герб. Обрано особливе зображення тризуба – його форма має походження із Шумщини, краю повстанців. Хрестики на полотні заклали матері та дружини захисників, що віддали своє життя за нашу землю», – розповіли організатори.

Проєкт «Рушник волі» – це спільна ініціатива Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки, сектору Міністерства у справах ветеранів у Тернопільській області, Тернопільського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, ГО «Спілка Жінок Тернопільщини» та ГО «Школа борщівської народної сорочки». 

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: