У Тернополі більше не буде «Комітету з Доступності»

Опубліковано:
13 Лютого, 2024

У Тернополі більше не буде “Комітету з Доступності”  … тепер буде “Рада Безбар’єрності” … але …

Комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур Тернопільської міської територіальної громади існував з 2020 року. Аби вплинути на покращення ситуації з доступністю в місті я декілька разів звертався до ТМР щодо участі в ”Комітеті з Доступності”, та мою кандидатуру рекомендували депутати на комісії з Гуманітарних питань.

Відповідь була такого змісту: “Робота Комітету є конструктивною, його кількісний та якісний склад є оптимальним та не потребує включення додаткових осіб. При виникненні потреби доповнення членів Комітету, або заміни наявних, Вас буде додатково повідомлено.”

Кілька днів тому створили новий дорадчий орган – Раду Безбар’єрності. Ситуацію з безбар’єрністю я вивчаю та зі зрозумілих причин вона є для мене дуже важливою. Про це періодично звітую на сторінці ГО Безбар’єрний Тернопіль. І хоча я не вважаю себе “справжнім” експертом, але знаю де глянути норми, мій досвід в питаннях “безбар’єрності” неодноразово відзначали представники влади публічно.

Також, до мене періодично звертаються представники громадськості, бізнесу, керівники установ та ЗМІ за порадами. На даний час я є членом Громадської групи в ТМР, де за пів року нам вдалося досягти певних покращень з доступністю міського простору: змусили кількох підрядників понизити “підляли” в 0 заїзди на тротуари, створили мапу Бар’єрів Тернополя на основі якої склали перелік 15 пішохідних переходів які потрібно першочергово понизити (частину вже зробили) та продовжуємо її наповнення.

Тому, готовий був працювати в складі Ради Безбар’єрності. … але Проглянув склад нової Ради. Наразі, я не включений. В складі Ради є представники громадських організацій та представники ТМР.

Когось я знаю, інших довелось гуглити й додавати у фб друзі Щиро, бажаю членам Раді плідної роботи.

Сподіваюсь вона збиратиметься частіше ніж раз в рік, як це було з Комітетом та буде дієвою. В будь-якому разі, я відкритий до діалогу та готовий ділитися своїми напрацюваннями по “Безбар’єрності” з членами Ради. Бо ціль в нас одна …

Безбар’єрний та Інклюзивний Тернопіль Лупаймо цю скалу далі …

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: