«Служба освітньої безпеки» – спосіб захистити майбутнє України

Опубліковано:
9 Лютого, 2024

Влада країни, що воює, зобов’язана в сфері безпеки випереджати час, ухвалювати рішення на крок уперед, передбачаючи безпекові ризики і кризи. Таким кроком на випередження став ініційований Урядом пілотний проєкт «Служба освітньої безпеки», реалізацію якого Кабмін довірив Міністерствам внутрішніх справ і освіти та науки України.

«Служба освітньої безпеки» – це проєкт-запобіжник, спрямований проти

* викликів воєнного часу, пов’язаних із проникненням зброї та боєприпасів із територій, де точаться бойові дії, у решту регіонів;

* наслідків поведінкових кризових станів серед населення, спровокованих посттравматичними стресовими розладами, нестабільною суспільно-політичною ситуацією в країні, що можуть загрожувати безпеці дітей;

* проникнення на територію закладів освіти сторонніх осіб;

* булінгу та інших правопорушень в освітньому середовищі тощо.

Проєкт «Служба освітньої безпеки» – спосіб захистити майбутнє України шляхом залучення  до складу персоналу закладів освіти професіоналів із безпеки, спеціально підготовлених правоохоронців.

Перший етап проєкту стартував у понад 400 закладах загальної середньої освіти прикордонних областей: Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Рівненської, Сумської та Чернігівської.

Управління поліції охорони
в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: