Вибухотехніки Тернопільщини беруть участь у навчаннях з розмінування територій

Опубліковано:
7 Лютого, 2024

Для вибухотехніків Тернопільщини проводять навчання з розмінування територій, щоб вони вдосконалювали свої знання і практичні навики у цій справі. Навчання проводять в умовах, максимально наближених до бойових. Зокрема, учасники занять відпрацьовують способи знищення вибухівок, особливості огляду місця подій після вибуху, знешкодження підозрілого предмета з допомогою гідроруйнувача.

Також знищували раніше вилучені з незаконного обігу вибухові матеріали, – розповів  начальник вибухотехнічної служби ГУНП в Тернопільській області Ігор Васьків.

«Ми отримали індивідуальні вибухотехнічні костюми різного класу захисту, пошукові комплекти, засоби розмінування, які дозволяють вибухотехнікам фахово проводити розмінування та захищають фахівця від ураження вибухом», – розповів Ігор Васьків.

За його словами, такі навчання проводять систематично.

«Міни, артилерійські снаряди, ракети, авіаційні бомби, гранати – це не вичерпаний перелік того, що доводилося вилучати поліцейським-вибухотехнікам на звільнених від окупантів місцевостях Київщини, Сумщини, Харківщини та Херсонщини. Ретельно обстежити кожен метр землі та неухильно дотримуватися заходів особистої безпеки важливо при виконанні бойових завдань. Тому фахівці вибухотехнічної служби постійно вдосконалюють навички роботи з новим обладнанням, яке надходить їм на озброєння», – каже начальник вибухотехнічної служби обласного управління ГУНП.

null

Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: