Тернопільські вчені представили нові антидронові системи для військових

Опубліковано:
6 Лютого, 2024

Тернопільські вчені представили нові антидронові системи для військових. Про це розповіли на сторінці Чортківської РВА. 

“В час тривалої війни антидронові системи потрібні не менше, ніж сучасні зразки вогнепальної зброї та артилерії, тому що ворог активно використовує дрони та квадрокоптери. Представлене сьогодні обладнання може завадити ворогові виявляти позиції, вести ближню розвідку та коригувати вогонь артилерії. Воно створює перешкоди на частотах, які використовують більшість поширених БПЛА”, – йдеться у повідомленні.
Більш детально розповів присутнім про системи РЕБ, прилади радіоелектронної боротьби проти дронів – доктор технічних наук, професор, академік інженерної академії наук України, засновник волонтерських конструкторських структур із розробки систем радіоелектронного моніторингу територій для бойових підрозділів ЗСУ Валерій Федорейко.

Зазначимо, що команда інженерів-конструкторів під керівництвом Валерія Федорейка розробляє системи, які виявляють ворожий дрон, збивають його з курсу, для початку дрон «зависає», а потім йде на аварійну посадку і стає трофеєм для наших військових.

Десятки таких систем уже передано у бойові підрозділи ЗСУ. Локацій, де виготовляються антидронні системи у Тернопільській області, зі зрозумілих причин не називаємо, уточнимо лише, що виробництво планують розширювати, зважаючи на дефіцит і великий попит серед військових. Тому найближчим часом наші військові отримають новенькі антидронні системи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: