Черговий обман уряду: Як зупинити антиконституційний закон про мобілізацію?

Опубліковано:
5 Лютого, 2024

Не можна боротися за свободу держави, позбавляючи свободи націю. Юлія Тимошенко назвала нову редакцію закону про мобілізацію репресивним непотребом і пообіцяла об’єднати суспільство у боротьбі проти нього. На її переконання, уряд обманув депутатів, внісши, попри домовленості, відхилені раніше норми. Однаково неправильним вона вважає тримати 36 місяців бійців на передовій і гнати на фронт непідготовлених людей.

Тому воїн, який відслужив понад 18 місяців, мусить отримати право на відпустку або демобілізацію, а на його місце має стати підготовлений працівник силових структур (яких у тилу нині налічується майже півмільйона), а не перший-ліпший, кого спіймають на вулиці. За словами Тимошенко, ухвалення поданих урядом норм буде катастрофою для України, а уряд обманув депутатів, внісши, попри домовленості, відхилені раніше норми.

null

Нагадаємо, справедлива концепція мобілізації від Тимошенко має виглядати так:

1. Вдвічі підвищення зарплатні воїнам, які воюють на фронті понад півтора року, а тим, хто не відчуває можливості продовжувати службу навіть за збільшену винагороду, – дати відпустку на рік. Замінити воїнів можуть силовики, що нині працюють в тилу.

2. Для добровольців – вдвічі збільшити грошове забезпечення та гарантувати соціальний захист (житло, медстраховка). На підготовку до бойових дій – мінімум пів року.

3. Звільнити від призову чоловіків, молодших 27 років, а також жінок, студентів, науковців, викладачів, освітян, людей з інвалідністю I, II, III групи. Не мобілізувати висококваліфікованих працівників підприємств і батьків, які мають трьох і більше неповнолітніх дітей, а також четверо і більше дітей різного віку.

4. Створити інноваційний фонд для виготовлення озброєння на фронт.

Більше у відео

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: