Майже 150 пластунів Тернопільщини взяли участь в окружному пластовому заході «Крути 2024»

Опубліковано:
31 Січня, 2024

Майже 150 пластунів на Тернопільщині взяли участь в окружному пластовому заході «Крути 2024». Він відбувся у Зборові. Організували захід представники  пластового вишкільного центру до Дня памʼяті Героїв Крут.

«Для учасників провели вишкіл з військової й медичної підготовки, перевірили фізичну та інтелектуальну підготовку юнацтва, ознайомили з історією бою, який прийняли молоді добровольці більш ніж 100 років тому, щоби стримувати ворога упродовж кількох днів. Це дало змогу керівництву УНР зберегти українську державу і укласти мирний договір у Брест-Литовську. Бій під Крутами – це подвиг, жертовність, вияв великої любові до України. Як і сто років тому, зараз українські добровольці жертвують собою, аби не дати тому самому ворогу знову захопити владу на нашій землі», – розповіли організатори.

nullnull
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: