У двох домогосподарствах на Тернопільщині горіла сажа у коминах. Гасити вогонь виїжджали рятувальники. Вони не допустили поширення вогню у будівлях. 

Сажа горіла у житлових будинках у містах Шумськ і Кременець. Під час пожеж ніхто не постраждав.

Спалах сажі у димоході може призвести до серйозних наслідків, таких, як пожежа та отруєння вуглекислим газом.

«Щодо використання пічного опалення, рекомендуємо дотримуватися наступних заходів: забезпечте регулярне технічне обслуговування димових каналів та димоходів кваліфікованими фахівцями. Плановий огляд димоходу проводити не рідше двох разів на рік. Використання палива відповідно до вимог: Використовуйте тільки рекомендоване паливо для опалення та дотримуйтеся встановлених норм. Не спалюйте вироби з пластику чи синтетики. Не користуйтеся погано висушеними дровами. Контроль температури димових газів: Переконайтеся, що температура димових газів не перевищує рекомендовані значення, оскільки це може спричинити утворення сажі», – кажуть працівники обласного управління ДСНС.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: