У Львові ухвалили рішення про премії для новобранців у ЗСУ: хто та скільки може отримати

Опубліковано:
15 Січня, 2024

Львівська міська рада на своєму засіданні у п’ятницю, 12 січня, ухвалила рішення про одноразову виплату з міського бюджету добровольцям, які підпишуть контракти військовими частинами деяких родів військ. Йдеться про виплату 50 тис. грн.

Про це рішення виконкому Львівської міськради повідомив мер міста Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook.

Яка виплата і хто може її отримати

Відповідно до рішення, з міського бюджету буде виділено 50 тис. грн усім добровольцям, які підпишуть контракти та вступлять на службу до військових частин морської піхоти або десантно-штурмових військ.

Міський голова Львова переконаний, що така ініціатива з боку влади має стати додатковою мотивацією та підтримкою для чоловіків та жінок, які вирішили стати на захист батьківщини.

Які ще міста виплачують премії новобранцям у ЗСУ

Варто зазначити, що Львів – не єдине місто, яке виплачує премії військовим-добровольцям, щоб заохотити людей вступати на службу у ЗСУ.  

Одеса. Міська рада Одеси першою запровадила ініціативу про виплату одноразової премії мобілізованим жителям міста. Відповідне рішення було ухвалене ще наприкінці листопада 2023 року. Мобілізовані жителі Одеси можуть отримати 20 тисяч гривень грошової допомоги з бюджету Одеси.

Київ. Влада столиці 1 грудня 2023 року запровадила виплати по 30 тис. грн новобранцям до ЗСУ, які вирішили добровільно мобілізуватись до війська. Ця одноразова має на меті додаткове матеріальне забезпечення новобранців та заохочення людей вступати на службу. У бюджеті Києва на 2024 рік виділено 50 мільйонів гривень на такі виплати у рамках програми “Захисник Києва”.

Чернігів. Ініціативу про одноразові виплати мобілізованим у грудні минулого року підтримала і влада Чернігова. Жителі Чернігова, які вступлять на службу до війська отримають 15 тисяч гривень. На думку представників влади Чернігова, ця виплата допоможе новобранцям придбати деякі необхідні речі та амуніцію для служби у війську.

Кременчук. Жителі Кременчука, які долучаться до лав Сил оборони, зможуть отримати з міського бюджету 30 тисяч гривень одноразової допомоги. Наразі у бюджеті передбачені кошти для першої сотні мобілізованих містян, згодом питання одноразової допомоги будуть узгоджувати з обласним ТЦК та СП.

Бровари. Жителі міста на Київщині, які вирішать долучитися до лав ЗСУ у рамках мобілізації, можуть отримати одноразову виплату матеріальної допомоги у розмірі 10 тисяч гривень. Міська рада Броварів ухвалила відповідне рішення 2 січня цього року. Отримати допомогу можуть містяни, призвані до війська, починаючи з 1 грудня 2023 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: