Борці за незалежність отримають надбавку до пенсії

Опубліковано:
14 Січня, 2024

Відтепер надбавку до пенсії, а це 4 200 гривень, щомісяця зможуть отримати люди, яких визнали борцями за незалежність України у ХХ столітті, а також реабілітовані після репресій за політичними чи релігійними мотивами, що відбували покарання до 1991 року.

Про це під час брифінгу розповіли заступник начальника обласного управління Пенсійного фонду в Тернопільській області Володимир Івахов та в. о. голови обласної регіональної комісії з реабілітації Олександр Голуб.

 

«Цій категорії людей необхідно звернутися із відповідною заявою до сервісних центрів Пенсійного фонду за місцем проживання чи за місцем перебування в межах України до будь-якого сервісного центру, – зазначив В. Іванов. – Але є необхідність подати ще й довідку особи, яку визнано борцем за незалежність України у ХХ столітті. Такі довідки видають регіональні комісії з реабілітації на підставі заяви. Потрібно додати копію паспорта, коду, копію посвідчення про реабілітацію. Комісія розглядає й ухвалює рішення».

Політв’язень сталінських таборів, що відбував покарання на Воркуті, 92-річний Ігор Олещук розповідає, що його реабілітували у 1991 році. Також він отримав статус борця за незалежність України ХХ століття. Він щасливий, що дожив до незалежності України, до того часу, коли його вклад у боротьбу за волю держави нарешті буде оцінено ще й матеріально. Ігор Олещук звертатиметься до Пенсійного фонду, щоб отримати надбавку. От тільки один великий біль в його серці – війна, і велика надія – на перемогу…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: