У Збаражі відбувся перший молитовний сніданок у міжнародний день “Дякую”. Зібралися понад півтори сотні людей. Це представники українського духовенства, місцевої та обласної влади, воїнів, волонтерів, освітян, медиків, родичів загиблих захисників України, підприємців і благодійників.

Про це у мережі Facebook написав міський голова Збаража Роман Полікровський.

«Із вдячністю до Бога, до ЗСУ, один до одного, люди різних політичних поглядів, християнських конфесій, статусу і професій щиро молились за українську Перемогу, щоб Господь зберіг і дав сил мужнім воїнам, щоб усі поранені зцілились, а полонені повернулись до своїх домівок. Просили захисту Небес для вимушено переміщених осіб та підтримки усім серцям, зраненим гіркою втратою близьких, яких забрала ця жорстока війна. Україна починається з віри у Бога, і її майбутнє залежить від кожного з нас. Лише на фундаменті християнських цінностей може розбудовуватись здорове суспільство, взаєморозуміння і спільна праця задля розвитку і розквіту як сім’ї, громади, так і всієї України. Сьогоднішній молитовний сніданок – наша підтримка доброї традиції, джерелом якої є події, описані ще у Біблії, у США її запровадили 70 років тому, а десятиліття назад – і в українських містах. Переконаний, що піднесена духовна атмосфера, щира молитва у таких заходах здатні об’єднувати людей, очищати їхні серця і помисли, вселяти надію і впевненість у завтрашньому дні, давати наснагу на подальшу боротьбу з ворогом на фронті і в тилу.

Вдячний усім учасникам, організаторам цього заходу, усім, хто поділився своїми свідченнями, щемливими пережитими історіями у часі війни. Під час заходу усі бажаючі могли долучитись до збору коштів на допомогу ЗСУ. Було зібрано 26200 грн, які підуть на придбання дронів. На проведення заходу бюджетні кошти не використовувались», – пише Роман Полікровський.

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: