Нардеп з Тернопільщини Микола Люшняк – співавтор законопроекту про мобілізацію, який пропонує реорганізувати ТЦК

Опубліковано:
11 Січня, 2024

У ВРУ зареєстровано вже кілька законопроектів, які покликані змінити підхід до мобілізації в Україні. Один із них – № 10378-4. Його співавтором є народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк.

Законопроєкт є альтернативним до проекту закону № 10378, який внесений Кабінетом Міністрів України 25 грудня 2023 року, пояснює Микола Люшняк.

– У суспільстві зараз простежується багато негативу стосовно питань мобілізації. Чимало працівників центрів комплектування втрапили у скандали, пов’язані з корупцією та перевищенням своїх повноважень. Занепокоєння також викликають факти, коли недостатньо підготовлених громадян залучають до бойових дій у найгарячіших точках. Ми розуміємо, що боротьба з ворогом потребує титанічних зусиль, однак маємо врегулювати питання мобілізації, демобілізації та підготовки, аби зберегти суспільний баланс і, звісно, захистити свою Батьківщину, –наголосив Микола Люшняк.

Що важливого пропонує законопроєкт № 10378-4:

  • запровадження обов’язкової допризовної підготовки на основі базової і повної загальної середньої освіти;

  • реорганізація територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки громадян (повноваження, що пов’язані із забезпеченням виконання військового обов’язку громадянами України, переходять до підрозділів військових частин, а інші повноваження – до місцевої державної адміністрації (військової, військово-цивільної);

  • коригування підстав для відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації (не підлягатимуть призову працівники підприємств, установ, організацій усіх форм власності, працівники суб’єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми та фізичних осіб, зареєстрованих в установленому законом порядку як фізичні особи-підприємці, за яких роботодавці сплачують щомісячну плату за відстрочку від призову у розмірі однієї мінімальної заробітної плати);

  • створення навчально-тренувальних центрів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: