На набережній Тернопільського ставу освятили воду з нагоди Водохреща

Опубліковано:
6 Січня, 2024

На набережній Тернопільського ставу біля пам’ятного хреста, встановленого на честь 1020-ї річниці Хрещення Київської Русі, освятили воду з нагоди Водохреща. Молебень відправили священники Української греко-католицької церкви і Православної церкви України.

“Стараймося сумлінно виконувати Божі заповіді. В цей час війни наші священники і семінаристи поїхали на фронт, щоб нашим хлопцям воду освятити і окропити їх. Нехай ця вода скріпить у нас віру. Віру у перемогу нашої країни”, — сказав архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василь Семенюк.

null

“Сьогодні ми зібралися традиційно, як і щороку, спільною молитвою освятити цю воду. Але сьогодні вперше святкуємо Богоявлення Господнє за новим календарем. І в цьому є щось символічне, адже з хрещення починається життя кожного з нас, як християнина. З хрещення починається наше членство в церкві. З хрещення починається християнська історія кожного народу, в тому числі й українського”, — сказав Митрополит Тернопільський і Кременецький ПЦУ Нестор Писик.

Віктор Школовий розповідає, освячувати воду ходить щороку.

“Вважаю це хорошою традицією, яка повинна передаватися від старшого до молодшого покоління. Бо традиції — це те зерно, яке об’єднує і насправді є “маркером” нації. Саме на такому дійстві, як тут був вперше. Окремо сподобалось, що і Українська греко-католицька церква і Православна церква України були присутні разом. Це дуже приємно споглядати. Ти усвідомлюєш, що все зводиться до якогось спільного знаменника”.

 

 

 

 

 

 

Після освячення води студенти Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосипа Сліпого влаштували театралізоване дійство.

 

 

 

“А четвертий празник — наша перемога”. Десь в інтернеті ми це почули. Зрозуміли, що не можемо оминути в цей час те, що відбувається в нашій країні, в нашому суспільстві. Важливо, щоб люди не забували про нашу армію, про тих людей, які дають нам можливість вшановувати наші традиції і свята”, — каже Назар Фірман.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вода, #водохреща, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #освятили, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: