“Деолігархізація” облгазів завершена – Нафтогаз iнтегрував регiональнi та мiськi газовi компанiї

Опубліковано:
31 Грудня, 2023

Нафтогаз iнтегрував регiональнi та мiськi газовi компанiї, пiдвищивши енергетичну стабiльнiсть України та забезпечивши безперебiйне постачання газу у воєнний час.

Протягом 2023 року “Нафтогаз” повнiстю завершив iнтеграцiю облгазiв та мiськгазiв. Про це з посиланням на пресслужбу компанiї передає УНН.

У компанiї наголошують, що вiд початку повномасштабного вторгнення президент України Володимир Зеленський поставив завдання – посилити енергетичну стабiльнiсть країни.

Це велика вiдповiдальнiсть, оскiльки разом з цим значно зросла кiлькiсть наших клiєнтiв. Однак це був необхiдний крок, вiд якого залежить стабiльнiсть критичної iнфраструктури, робота бiзнесу та комфорт українцiв. В умовах ризикiв постiйних обстрiлiв i можливих блекаутiв газопостачання має бути безперебiйним. Дякую всiм, хто працює для забезпечення наших мiст i сiл газом – зазначив очiльник Нафтогазу Олексiй Чернишов.

За його словами, операцiйний контроль над регiональними пiдприємствами, дав можливiсть державi не лише забезпечити безперебiйне газопостачання, а й покласти край рiзноманiтним схемам, через якi державний бюджет недоотримував мiльярди гривень.

Голова Правлiння Групи Нафтогаз також зазначив, що за попереднiми розрахунками, у наступному роцi вiдрахування до державного бюджету операторами ГРМ складуть понад 5 млрд гривень.

Це не лише збереження 50 тисяч робочих мiсць i мiльярдiв вiдрахувань, якi наповнюватимуть державну казну. Це i можливiсть якiсного контролю забезпечення газопостачанням, i новий зручний сервiс для майже 10 мiльйонiв абонентiв у виглядi однiєї зрозумiлої платiжки – пiдсумував Олексiй Чернишов.

19 грудня група “Нафтогаз” оголосила про завершення планової iнтеграцiї обл- i мiськгазiв. У складi групи працюють 27 газорозподiльних пiдприємств, якi планувалося передати пiд контроль держави до кiнця поточного року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #газов компанії, #інтеграція, #компанія, #надавачі послуг, #нафтогаз
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: