Скільки прихильників Московського патріархату залишилося на Тернопільщині

Опубліковано:
31 Грудня, 2023

Навіть при повному масштабному вторгненні Росії, 8193 церкви Української Православної Церкви Московського Патріархату продовжують функціонувати в Україні, зокрема на Тернопільщині.

За даними сервісу моніторингу реєстраційних даних “Опендатабот”, найбільше церков Московського патріархату зареєстровано в різних областях, зокрема в Донецькій – 683, Вінницькій – 534, Дніпровській – 527, та Хмельницькій – 506. Навіть у західних областях, де переважає підтримка Православної церкви України (ПЦУ), залишаються парафії Московського патріархату, такі як у Львівській – 18, Івано-Франківській – 18, Тернопільській – 81, Волинській – 432, Рівненській – 404, та на Закарпатті – 490.

Варто відзначити, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну до Православної церкви України (ПЦУ) перейшло понад 600 релігійних парафій, причому найбільше з них залишилося на територіях Київщини, Хмельниччини та Вінниччини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #московський патріархат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: