“Не може бути тіло українським, а душа російською”, – митрополит Епіфаній у Кременці

Опубліковано:
30 Грудня, 2023

У Свято-Миколаївському соборi в мiстi Кременець на Тернопiльщинi Блаженнiший митрополит Епiфанiй вiдслужив молебень за перемогу України над агресором.

Нещодавно громада разом з храмом доєдналася до Православної церкви України, i лише якихось двадцять днiв тому тут вперше за 191 рiк пролунала молитва рiдною українською мовою. Вiдтепер – лунатиме завжди.

Спiльно з предстоятелем за перемогу над росiйським агресором молилися митрополит Тернопiльський i Кременецький Нестор, настоятель собору священник Вʼячеслав Савельєв, духовенство єпархiї, захисники Батькiвщини та численнi вiряни.

Промовляючи до присутнiх Митрополит Епiфанiй звернув увагу на те, що Господь кожному з нас дає час нашого земного життя як дар. I цей час ми повиннi використати для того, щоби здобути духовний скарб, який понесемо у вiчнiсть, який стане причиною нашого вiчного i блаженного життя, – йдеться на сторiнцi Православної церкви України.

«Ми, християни, покликанi втiлювати у своєму життi євангельський закон, який принiс нам втiлений Господь Iсус Христос. I цей закон базується на любовi. Серед нас повинна панувати любов, бо де є любов, там є єднiсть. Любов єднає, а зло руйнує. Руйнує людськi стосунки, стосунки родиннi, вiдносини мiж народами. I наслiдки дiї цього зла ми безпосередньо бачимо у своєму нинiшньому життi. Тому ми повиннi виявляти милосердя i добро, пiдтримувати, допомагати i не бути байдужими до ближнiх, щоби здобути той духовний скарб, який понесемо у вiчнiсть», – зазначив митрополит Епiфанiй.

“Триває духовна боротьба, ми ведемо свiй духовний фронт, який покликаний, щоб усi православнi українцi були в єдинiй визнанiй українськiй церквi. Цей процес триває поступово та мирно. Громади долучаються до ПЦУ поступово. I прийде той час, коли всi українцi будуть в єдинiй автокефальнiй православнiй церквi України. Це незворотний процес. Адже не може бути тiло українським, а душа росiйською. Не може бути в Українi церкви, яка є часиною церкви, очiльник якої благословляє вбивати українцiв. А деякi нашi спiввiтчизники ще тимчасово знаходяться в духовнiй оманi. Вони не бачать i не розумiють, але прийде час, коли вони побачать i зрозумiють, де є правда, де є справжня українська церква, яка не тiльки молиться, але робить все залежне для того, щоб пiдтримати державу, українське вiйсько та український народ у цей час”, – зазначив блаженнiший у проповiдi.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #в Кременці, #епіфаній, #ПЦУ, #служба, #українська, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: