На Тернопільщину з візитом прибув предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній

Опубліковано:
29 Грудня, 2023

Сьогодні, 29 грудня 2023 року, на Тернопільщину прибув предстоятель Православної Церкви України Київський і всієї України Епіфаній.

На межі Рівненської та Тернопільської областей Блаженнішого зустрічали місцеве духовенство, віряни, представники місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Блажейніший Єпіфаній звершив молебень за Україну у Свято-Миколаївському соборі м. Кременця, який нещодавно повернувся в лоно ПЦУ після багаторічного управління там представниками московського патріархату.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

А завтра відбудеться велична подія не лише для нашого краю, а й усієї країни – освячення Всеукраїнського храму-пантеону в пам’ять про загиблих в російсько-українській війні, який розташований у селі Лішня, що на Кременеччині. Такий храм-пантеон є єдиний в Україні. 

Отже, 30 грудня о 9 годині ранку відбудеться зустріч Блаженнійшого Епіфанія, далі – велична Літургія, освячення храму–пантеону. Запрошують усіх жителів краю, країни, які мають бажання долучитися до цієї величної події, помолитися за душі наших мужніх захисників, які поклали на вівтар свободи найцінніше – життя.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #візит, #епіфаній, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: