Вірусні інфекції становлять суттєву загрозу як для дорослих, так і для дітей. Але найбільше від них страждають малюки, в яких ще немає імунного захисту достатньої сили. З цієї причини на батьків покладається надзвичайно важлива роль з організації побуту та раціону дитини таким чином, щоб вона зростала максимально здоровою.

Що потрібно в першу чергу для дитячого імунітету?

  • Дотримуватись правил особистої гігієни. Маленькі діти самостійно не можуть це виконувати, тому важливо, щоб дорослі потурбувались про це, як зрештою і про інші захисні елементи.
  • Регулярно бувати на свіжому повітрі або часто провітрювати приміщення. Для молодого організму дуже важливе значення має достатня кількість кисню, тому що тканини страждають від гіпоксії, особливо клітини головного мозку.
  • Правильно харчуватись та підтримувати здорову кишкову мікрофлору. Для цього потрібно не тільки дотримуватись правил здорового харчування, а й підібрати за допомогою лікаря пробіотики проти кишкових розладів. Вони повинні бути дозволені для використання у дитячому віці. Прикладом такого пробіотика є Ентерол інструкція до якого якраз підтверджує можливість застосування препарату навіть у грудному віці.
  • Менше перебувати у людних місцях. Якщо й потрібно відвідати громадські заклади, то все ж бажано уникати контакту з хворими на вигляд людьми, а за можливості одягати маску та обробляти руки антисептиком.
  • Вакцинація згідно з віком. Допомагає уникнути багатьох інфекційних захворювань, які доволі поширені серед дітей і при відсутності набутого імунітету в малюка можуть завдати значної шкоди здоров’ю.
  • Достатній сон. Відпочинок під час сну потрібен не тільки для нервової системи, а й для імунітету та інших не менш важливих процесів обміну. Дітям дошкільного віку обов’язково потрібен денний сон, з початком школи допустимо прибрати цей час відпочинку. Натомість ввечері діти повинні лягати не пізніше дев’ятої години.

Інші важливі моменти

Суттєве значення для становлення імунітету дитини має грудне вигодовування. При можливості малюк має побути під захистом материнського молока пів року чи рік, що позитивно вплине на роботу кишківника, нервової системи та інших не менш важливих органів. Далі поступово вводять прикорм згідно з віком, що дозволяє додати необхідні мікроелементи та вітаміни.

Доволі часто можна помітити рекомендації щодо загартування дітей. Насправді таким шляхом просто підвищують опірність організму до холоду та подібних стресових факторів. Якщо подібні практики проводити грамотно, тоді дійсно покращується імунітет, в іншому разі — можна завдати суттєвої шкоди.

Часто зустрічаються поради щодо використання лікарських препаратів та дієтичних добавок для посилення імунітету. Подібні засоби можуть використовуватись лише після консультації у лікаря, оскільки при неправильному використанні вони призводять до патологічної імунної відповіді. Загалом, найкраще перед лікуванням проконсультуватись з педіатром — це дозволить уникнути небажаних ускладнень.  

Автор статті:
Катерина Мусієнко,
медичний консультант компанії «Біокодекс Україна».

Enterol_107 15.12.2023

Джерела

  1. McCarthy C. Boosting your child’s immune system. CHILD & TEEN HEALTH JOR. (2023). https://www.health.harvard.edu/blog/boosting-your-childs-immune-system-202110122614
  2. Sonnenburg E. 5 Ways to Boost Your Kid’s Gut Health. CHILD & TEEN HEALTH JOR. (2023). https://www.parents.com/health/hygiene/5-ways-to-boost-your-kids-gut-health/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вірус, #дитина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: