Зараз у України найгірша переговорна позиція за весь час війни

Опубліковано:
30 Грудня, 2023

Треба розуміти, що зараз у України найгірша переговорна позиція за весь час війни. Крім самих перших днів. В лютому 2022 року у Росії ще були ілюзії щодо взяття Києва. В березні цих ілюзій вже не було. В квітні, приголомшений опором України і санкціями Путін був готовий повернутись на лінію 24.02.2022. (з якимись бонусами – відмова України від вступу в НАТО, сухопутний коридор в Крим абощо). На той час Росія боялась санкцій.

В квітні 2023 року путінську армію можна відсувати переговорами до Крима, тому що розгромлена восени 2022 року на Харківщині і Херсонщині Росія реально боялась українського контрнаступу. Про повернення на лінію 24.02.2022 тоді можна було розмовляти. Знову ж таки плюс-мінус, але це було реально. 

Зараз про лінію 24.02 навіть мова не йде. Ні переговорами, ні військовим шляхом на ці рубежі Україна повернутись не може. Знаючи про проблеми України з військовою і фінансовою допомогою, Росія вже збільшила свій апетит. Росія вже не боїться санкцій і українського контрнаступу. Росія чекає на повернення Трампа і чекати вже відносно недовго. Як наслідок, такої поганої переговорної позиції у нас не було з самих перших днів війни.

Це правда, яку треба визнати. І не дивуватись божевільним заходам влади щодо мобілізації. Це шоу Квартала 95. Шоу, спрямоване на те, щоб змінити суспільну думку. Щоб суспільство не мріяло на диванах про повернення Криму і було згодне на мирні переговори з втратою територій.

 

Для мобілізації 500 000 громадян немає фінансових ресурсів. У влади немає ілюзій з цього приводу. Влада залякує населення тотальною мобілізацією, щоб почати переговори.

 

Проблема в тому, що у України зараз найгірша переговорна позиція за весь час війни. Маніпулювати суспільними настроями треба було раніше. Але раніше можновладці розповідали казки про каву, яку будуть пити в Ялті. Раніше вони створювали міфи про неминучу перемогу. А тепер разом з усією країною заїхали в стіну.

Якщо в січні позитивно вирішиться питання допомоги зі сторони ЄС і США, переговорна позиція України покращиться. І це буде максимальне покращення. Більше нема на що сподіватись, крім громадянської війни в Росії та радикального зниження цін на нафту.

Віталій Іщенко

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #переговори, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: