У Тернополі в суді розглянули апеляцію міського голови Ланівців, якого визнали винним у правопорушенні

Опубліковано:
28 Грудня, 2023

У Тернопільському апеляційному суді розглянули апеляцію голови Лановецької громади Романа Казновецького, якого Лановецький районний суд визнав його винним у тому, що він не повідомив про конфлікт інтересів на сесії міськради щодо питання про земельну ділянку. Прокуратура просила залишити рішення Лановецького суду без змін, – розповіла прокурорка Оксана Яциків.

Про це повідомляє Суспільне Тернопіль.

“Роман Казновецький не повідомив НАЗК і Лановецьку міську раду про його надходженнґ, через це склали протокол за 1 частиною 172/7 статті КУпАП, тобто неповідомлення про конфлікт інтересів у зв’язку з надходженням подання прокурора, яке стосувалося його, як посадовця. Приватний інтерес його був у тому, що він мав особисту зацікавленість і бажання уникнути можливих негативних наслідків, які могли б виникнути у зв’язку із розглядом такого подання на сесії. Тому що, прийнявши рішення про припинення його повноважень, це відповідно він перестає бути міським головою, втрачає посаду і місце роботи, заробіток. Розуміючи це, маючи повноваження, як міський голова включати чи не включати в порядок денний це питання, він його не включив і на сесії його не розглядали”, — розповіла Оксана Яциків.

У суді Роман Казновецький сказав:

“Лист направляли не Казновецькому Р.В., не міському голові. Міський голова не готує проектів рішень. Секретар ради уповноважений займатися цим”, — сказав міський голова Ланівців.

Лановецький райсуд постановив скасувати рішення сесії Лановецької міськради щодо земельної ділянки та розглянути відсторонення Романа Казновецького від посади міського голови Ланівців, але на сесію винесли лиш першу частину подання прокуратури. Роман Казновецький не виніс на сесію питання про подальше виконання ним повноважень, – розповіла Оксана Яциків.

Роман Казновецький це прокоментував:

“Не мої повноваження виносити на сесію подання прокуратури. Я скерував це подання прокуратури секретарю міської ради. Він займається цим з членами комісій. Комісія засіла, розглянула, внесла свої рекомендації й висновки. Проекту рішень вони на розгляд сесії не подавали. Автоматично його не включили в розпорядження про скликання сесії”.

Як повідомив суддя Ігор Ваврів, наступне засідання у цій справі в Тернопільському апеляційному суді відбудеться на 5 січня.

Нагадаємо, що Лановецький районний суд у вересні 2022 року визнав Романа Казновецького винним у вчиненні правопорушенні за 2 частиною 172-7 статті Кодексу України про адмінправопорушення. На сесії Лановецької міськради Роман Казновецький проголосував за рішення, що затверджувало акт обстеження земельної ділянки у Ланівцях площею півтора гектара, це ділянка його тещі. Рішенням районного суду міського голову оштрафували. Тернопільський апеляційний суд залишив рішення Лановецького районного суду без змін, — повідомила  Оксана Яциків.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #роман казновецький, #суд
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: