В Києві демонтовано ще один пам’ятник радянської епохи, – заступниця Кличка

Опубліковано:
26 Грудня, 2023

Відбувся демонтаж пам’ятника учасникам Січневого повстання, який стояв у Маріїнському парку. Про це повідомила Ганна Старостенко. 

«Ще один символ більшовицької тиранії зник з публічного простору нашого міста. Сьогодні працівники КП «Благоустрій» демонтували пам’ятник учасникам Січневого збройного повстання 1918 року. Ідеологічна роль цього постаменту полягала у возвеличенні більшовиків, котрі влаштували збройний заколот проти Української Центральної Ради та Української Народної Республіки», – заявила заступниця голови КМДА, депутатка Київради від фракції «УДАР Віталія Кличка» Ганна Старостенко. 

Вона зазначила, що Україна має позбутися ворожого культурологічного впливу. 

«Нам десятиліттями навʼязували в герої радянських та імперських катів. Тепер настав час назавжди позбутися ворожого культурологічного впливу», – наголосила Старостенко.

Раніше повідомлялося, що Київрада ще у березні 2017 року за ініціативою мера Києва Віталія Кличка звернулася до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо перенесення пам’ятників радянської епохи. Рішення про вилучення з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення низки київських пам’ятників Кабінет міністрів ухвалив 10 листопада 2023 року. 

На початку грудня в столиці був демонтований пам’ятник командиру більшовиків Щорсу, розташований на бульварі Шевченка. Раніше були демонтовані пам’ятники радянському воєначальнику Миколі Ватутіну та радянському льотчику Валерію Чкалову.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #демонтаж, #кличко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: