Вифлеємський вогонь як символ віри мандрує Тернопільщиною

Опубліковано:
23 Грудня, 2023

«Вогонь любові, вогонь добра неси у світлі ліхтаря», співають у пісні, яка супроводжує Вифлеємський вогонь миру. Щороку напередодні Різдва представники національної скаутської організації «Пласт» поширюють його Україною: передають від громади до громади, у домівки вірян, заносять у церкви, державні установи, школи й лікарні. Вифлеємський вогонь символічно об’єднує християн у Святвечір. Вважається, що його світло несе мир, любов та добро. Він запалений на місці народження Ісуса Христа. З Вифлеєма вогонь відправляють літаком до Австрії, а звідти передають по всьому світу. В Україну його вперше привезли у 1999-му. Відтоді щороку міжнародна скаутська акція «Вифлеємський вогонь миру» відбувається і в нашій країні.

null

Допомагає поширювати Вифлеємський вогонь миру «Контінентал Фармерз Груп». Уже сьомий рік поспіль у передріздвяну пору представники Компанії та пластуни централізовано розвозять вогонь громадами, зокрема й там, де «Контінентал» орендує землі, щоб кожен зміг запалити благодатний вогник у своїй домівці. Традиційно аграрії беруть на себе транспортні витрати, закупляють лампадки, у яких передається вогонь, і роздаткові матеріали. Так, за підтримки «Контінентал» Вифлеємський вогонь поширили в громадах Тернопільської, Львівської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Вифлеємський вогонь почали передавати ще в середині грудня, щоб кожен вірянин зміг запалити ним свічку на Святвечір. А зберігатиметься священний вогник у домівках до завершення Різдвяних свят, після чого його можна погасити. У «Контінентал» переконані, що зараз особливо важливо охороняти в серцях українців відчуття спокою, любові та віри. Саме тому й надалі планують підтримувати цю акцію.

null

Надія Штокало               

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Вифлеємський вогонь миру, #Контінентал Фармерз Груп, #Контіненталь, #різдво
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: