Як ефективно і безпечно заряджати смартфон?

Опубліковано:
21 Грудня, 2023

Підключення телефону до зарядки здається простим процесом: вставив кабель у пристрій, під’єднав його до джерела живлення і вуаля – акумулятор заповнюється енергією. Однак, не все так однозначно, і існують певні правила, що дають змогу продовжити життя батареї вашого гаджета. Давайте розберемо, які поширені помилки можуть коштувати вам здоров’я акумулятора.

Коли варто підключати телефон до зарядки?

 Ідеальний момент для початку зарядки – це коли рівень батареї опуститься до 20-30%. Повністю розряджати акумулятор до нуля не варто, оскільки це може негативно позначитися на його ресурсі. Аналогічно, не рекомендується регулярно допускати повну зарядку до 100% – краще зупинятися на позначці в 95%, щоб не викликати надмірну напругу на батарею.

Нічна зарядка – чи допустима вона?

Заряджати смартфон на ніч – практика звичайна, але вона може нашкодити батареї. Сучасні пристрої дійсно відключаються від мережі після повного заряджання, але потім вони можуть знову почати заряджатися, якщо заряд знижується. Такі мікроцикли зарядки можуть призвести до перегріву і скорочення терміну служби акумулятора.

Швидке заряджання та його особливості

 Для експрес-зарядки необхідно обирати якісне зарядне обладнання – https://www.aks.ua/uk/catalog/zaryadnye-ustroistva/vhodnoe-podk/setevoe-szu, що підтримує цей режим. Перевірити сумісність можна, ознайомившись з характеристиками зарядного пристрою – наявність потужності понад 10Вт часто вказує на можливість швидкої зарядки.

 Однак, слід враховувати, що ця функція доступна не для всіх моделей телефонів і різні бренди пропонують різні технології швидкого заряду. Це означає, що потужність пристрою буде високою, але таке обладнання підійде далеко не кожному пристрою.

 Незважаючи на привабливість швидкого поповнення енергії, часте використання цього режиму може негативно позначитися на тривалості життя батареї. Дослідження показують, що акумулятор може втратити до 20% своєї ємності всього за кілька місяців активного використання такого методу зарядки. Тому режим швидкої зарядки рекомендується застосовувати тільки тоді, коли це дійсно необхідно. Також варто вибирати перевірені бренди зарядок. наприклад, Baseus – https://www.aks.ua/uk/catalog/zaryadnye-ustroistva/brand/baseus/ 

Підіб’ємо підсумки

 Отже, збереження і довговічність батареї вашого смартфона багато в чому залежать від вашого підходу до зарядки. Дотримуючись простих рекомендацій – уникати повного розряду і частого досягнення 100% заряду, не зловживати нічним заряджанням і режимом швидкого заряджання – ви зможете значно продовжити термін служби акумулятора. Пам’ятайте, що акуратне використання і правильний догляд за пристроєм не тільки економлять ваші кошти на потенційний ремонт або заміну батареї, а й позитивно позначаються на екологічному сліді, який ми залишаємо, скорочуючи потребу в частій утилізації акумуляторів. Таким чином, відповідальне ставлення до зарядки телефону – це не тільки турбота про особистий пристрій, а й внесок у стале споживання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зарядка, #смартфон
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: